Diari Més

Malestar dels empleats del CF Reus perquè els amos fan «tria» per pagar

La sensació és que els nous propietaris no tenen la intenció de pagar a tothom i que alguns cobraran només si segueixen

Mr Clifton Onolfo y Mr Curt Onalfo.

Cliffton Onolfo qualifica de «sabotatge» la manca d'informació per part d'OliverCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Passen els dies i els nervis i el desencís dels treballadors i tècnics del CF Reus va en augment. Les promeses dels nous propietaris del Reus, de moment, no s’estan complint, i la preocupació també s’incrementa a mesura que transcorren les hores.

A més, tots aquests empleats estan molt enfadats per la «tria» que està realitzant Clifton Onolfo, un dels dos amos del Reus, a l’hora de decidir qui cobra els sous pendents i qui no. A més, els mateixos empleats es queixen que, a les oficines del Reus, el que avui és un «sí», demà és un «més endavant» i demà passat pot ser un «no».

El que reclamen els empleats i els tècnics està clar: volen cobrar els cinc mesos que se’ls deuen. A banda, la gran majoria vol abandonar el club. Únicament es quedarien, a grans trets, entrenadors de la base, els quals no volen ni poden permetre que els menys culpables, els nens que formen part dels equips inferiors, es quedin sense divertir-se jugant a futbol perquè a algú li hagi donat per jugar a ser l’amo d’un club que no ha estat capaç de gestionar.

Alguns d’aquests treballadors i tècnics saben que ho tindran complicat per a cobrar els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre del 2018 i el gener del 2019, ja que els amos encara no han realitzat cap ingrés. Els motius, poden ser dos. Segons els treballadors, o s’estan pensant a qui pagar i a qui no fer-ho, o la idea dels Clifton i Onolfo és la de marxar. Ells, segurament, marxaran si LaLiga no els rebaixa la sanció de no competir a Segona Divisió A de tres anys a un any, però el problema és que el Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) encara pot trigar uns tres mesos a contestar el recurs que va interposar el Reus. Després, hi hauria un altre possible recurs i aquest culebrot es podria allargar fins el mes de juny. Els treballadors no seran capaços de suportar aquesta situació tant de temps.

A alguns treballadors se’ls està intentant «convèncer» de quedar-se al club mitjançant les nòmines. O sigui, que la proposta dels propietaris a alguns dels empleats o tècnics és la següent: «Queda’t al club, confia en el nostre projecte, i a tu et pago». Aquesta és una proposta que no agrada, ja que la resposta és senzilla: «Primer, paga, i després cadascú que faci el que cregui convenient».

Dins del club també existeix la sensació que els amos volen pagar tan sols als empleats que volen que es quedin. O sigui, que de la seixantena de treballadors que hi ha en nòmina, no cobraran tots. Això és el que es desprèn de les paraules de Clifton Onolfo, el qual no acaba de ser clar amb aquelles persones que s’han quedat al club i que han provocat que l’entitat segueixi endavant tot i la profunda crisi que han provocat els que manaven.

El culebrot continua aquesta setmana amb una nova promesa per part dels amos del Reus. Els primers a cobrar seran els jugadors i tècnics del filial i els tècnics del futbol base i del femení. D’aquesta manera, els Clifton i Onolfo creuen que s’asseguraran seguir comptant amb la parecel·la esportiva del club que encara funciona i que està competint, en molts casos a alt nivell, i que no s’ha de perdre.

Al cap i a la fi, continua sent una promesa, una de les moltes que han realitzat i que, de moment, no s’han complert. El primer equip del Reus no competeix, però el degoteig d’informació i de notícies no s’atura a les oficines.

tracking