Diari Més

Els amos del Reus lliguen la seva continuïtat a la rebaixa de la sanció

Si LaLiga redueix de tres a un els anys sense ascendir a Segona A, els americans invertiran un milió al club

Els nous propietaris del Reus, en la seva arribada al club de la capital del Baix Camp.

Els amos del Reus lliguen la seva continuïtat a la rebaixa de la sancióCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nous propietaris del CF Reus Deportiu, Clifton Onolfo i Rusell Plat van pregonar de tot menys tranquil·litat en la Junta General d’Accioninstes de la Soccietat Anònima Esportiva (SAE), que es va desenvolupar aquest divendres a la tarda.

En l’esmentada reunió, on hi eren Onolfo, la seva traductora i alguns petits accionistes que encara queden després de la venda de Joan Oliver els assistents van assistir a situacions que van considerar surrealistes, ja que va acabar amb la dona de l’amo del Reus entrant per videoconferència. Aquesta va ser una de les moltes que es poden recollir després d’una jornada en la qual pocs van quedar satisfets. Sobretot, els que no hi eren, els treballadors i tècnics del club, els quals no afrontaran amb la major de les garanties l’etapa amb els americans al capdavant.

El que va deixar clar el propietari va ser que moltes de les seves ganes d’invertir i de continuar a Reus passen perquè la Lliga de Futbol Professional (LaLiga) decideixi rebaixar de tres a un any la sanció de no tornar a pujar a Segona Divisió A imposada pels constants impagaments i les reiterades denúncies a Joan Oliver.

Concretament, Clifton Onolfo va deixar clar que, en el cas que la sanció es rebaixi a un any, invertirien un milió d’euros en el club. Una quantitat que sembla menor a la que es preveia en el cas de baixar a Segona Divisió B. Caldrà comprovar si, després de baixar-lo a la categoria de bronze, LaLiga ofereix l’ajut al descens que dóna a tots els equips que perden la categoria professional. En principi, no s’ha pronunciat sobre el contrari. Seria una quantitat important a la qual s’hi hauria de sumar l’esmentat milió d’euros.

El propietari del club va posar de manifest que si LaLiga no feia aquesta rectificació i rebaixava la sanció, la viabilitat del club resultava molt complicada, ja que la motxilla que els han deixat Joan Oliver i els seus és molt gran.

Les sensacions que es desprenen de la Junta General d’Accionistes van pel camí que no està del tot clar que els treballadors hagin de cobrar. Segons va apuntar Clifton Onolfo amb un parell de pinzellades durant l’assemblea, el compromís no és del tot ferm, ja que molt del que succeeixi en un futur depèn de la sanció final de LaLiga que, per altra banda, no ha donat indicis que hagi de variar dels tres anys de sanció i dels 250.000 euros de multa (sumats als altres 200.000 que es van desvelar durant la reunió).

Xavi Bartolo i Sergi Parés

La propietat del club hauria fet saber a Xavi Bartolo, entrenador del primer equip, i a Sergi Parés, director esportiu, que compta amb ells de cara al seu nou projecte. A l’entrenador del primer equip del CF Reus li deuen més de cinc mesos de feina i ha estat un dels principals responsables que l’equip es mantingués unit tot i les mentides i les falses promeses de l’anterior propietat. Sergi Parés es troba en la mateixa situació. Els dos, segons ha pogut saber aquest mitjà, haurien rebut la proposta de continuar en el projecte, però no estarien del tot d’acord a seguir-hi.

De totes les persones que es van manifestar públicament quan els problemes eren evidents, Bartolo era l’únic que confiava, roda de premsa rere roda de premsa, que se solucionaria la situació. Ell així li ho transmetia a uns futbolistes que ara no hi són, que estan cobrant religiosament en uns altres equips i que han deixat enrere, entre d’altres, a un entrenador desemparat davant de la Llei i davant dels nous amos.

Un canvi i més deute

La Junta General d’Accionistes també va servir per a exposar que els representants legals del CF Reus deixen de ser Cuatrecasas i que, a partir d’ara, serà l’auditoria Roig & Llevat la que s’encarregarà de tots els temes legals de l’entitat de capital del Baix Camp.

Mentre que els treballadors continuen sense cobrar, els problemes econòmics segueixen engreixant-se al club. Durant l’Assemblea es va reconèixer una nova sanció per part de LaLiga, aquesta vegada de 200.000 euros.

Segons va detallar l’entitat de la capital del Baix Camp, es tracta d’una multa que també arrela de l’anterior propietat. Joan Oliver va assegurar a LaLiga que aportaria la quantitat de dos milions d’euros a la tresoreria del club, en un contracte de préstec, tot i que va aportar una xifra considerablement menor, que va rondar el mig milió d’euros. És una altra de les sancions que no entén per què ha d’assumir la nova propietat, encara que, com que en el contracte de compra-venda s’especificava que el club es traspassava per la quantitat de tres euros més tot el deute, haurà d’acabar pagant també aquests 200.000 euros que, esperen, que siguin els últims.

tracking