Diari Més

Nike va proposar al Barça una segona equipació blanca que no va ser admesa pel club

El disseny recollia la imatge de la Creu de Sant Jordi de l'escut i era una proposta per a la temporada 2020-2021

Reproducció de la samarreta proposada per Nike com a segona equipació pel Barça.

Nike va proposar al Barça una segona equipació blanca que no va ser admesa pel club

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les segones i terceres equipacions dels grans equips de futbol són el laboratori que les marques utilitzen per a donar llibertat als dissenyadors per a fer propostes diferents. De vegades creen fórmules d'èxit i en altres peces d'escassa venda i ràpid oblit.

El FC Barcelona és un club que no ha refusat algunes proves ben diferents de la tradicional al llarg dels últims anys. Sovint ha arriscat força en els seus equipaments alternatius, però li ha dit no a una de les propostes de Nike per a la temporada 2020-2021.

Segons explica el 'MundoDeportivo', la marca d'Oregon pretenia homenatjar la Creu de Sant Jordi present a l'escut blaugrana en el seu segon equipament.

Creu vermella sobre fons blanc, una picada d'ullet a Sant Jordi, patró de Catalunya. Però la idea no va quallar en la directiva del FC Barcelona i va ser rebutjada pel predomini del color blanc a la peça. La samarreta podria donar motiu a comparacions amb l'etern rival, el Real Madrid.

Malgrat que la idea no durà a terme, el Barcelona ja ha vestit de blanc al llarg de la seva història. Fins als anys setanta era el color habitual en les samarretes visitants del club.

tracking