Diari Més

Els 60 treballadors i tècnics del Reus denunciaran el club aquest matí

Ho fan pels els impagaments, reclamaran cobrar i la gran majoria també demanaran l’extinció del seu contracte

Els nous propietaris del Reus hauran d'actuar ràpidament si no volen haver de lamentar la pèrdua de tots els seus empleats.

Els 60 treballadors i tècnics del Reus denunciaran el club aquest matíCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrenador del CF Reus, el seu cos tècnic, l’entrenador del filial, el seu respectiu cos tècnic, el personal d’oficines i d’altres empleats de l’entitat de la capital del Baix Camp han dit «prou».

Tal com va avançar aquest diari en la seva edició d’ahir, tots ells estaven valorant la possibilitat de denunciar el club (independentment si els han de pagar els nous propietaris o l’antic amo, Joan Oliver) i Diari Més també pot confirmar que serà avui quan tots ells presentaran una demanda col·lectiva.

Aquesta és una situació extrema, a la qual ningú hi volia arribar, però les constants mostres d’inacció respecte als pagaments que se’ls deuen els han fet canviar d’opinió. Ara, van a per totes.

Tots aquests treballadors no han ingressat ni un euro en els mesos de setembre, octubre, novembre, desembre i gener, motiu que els ha portat a realitzar aquesta denúncia.

No se’n refien dels nous amos. Els americans han arribat a Reus i únicament se’ls ha pogut veure en actes públics donant suport al club. Segons fonts consultades per aquest diari, aquesta actitud canvia completament de portes endins, quan sembla que no tinguin cap mena de preocupació per l’extrema situació que estan travessant els seus treballadors.

Els passos a seguir són ben senzills. Aquest matí, la seixantena de treballadors del club presentaran l’esmentada demanda laboral conjunta al Jutjat Social de Reus. Els jugadors del filial han pres la determinació de no acollir-se a aquesta opció, ja que aniran per una via alternativa per defensar els seus drets.

Dues reclamacions

En la denúncia hi haurà dues reclamacions. La primera tracta de reclamar els salaris pendents, corresponents als cinc mesos que se’ls deuen. A banda, hi ha una opció paral·lela on es reclamarà l’extinció del contracte amb indemnització. A la primera s’hi ha acollit tothom, mentre que a la segona, no tots s’hi han afegit. Això és perquè alguns entrenadors del futbol base no volen que els nens es quedin sense jugar, motiu pel qual han decidit quedar-se fins a finals de temporada. Continuaran reclamant, però, que se’ls paguin tots els salaris pendents pels mesos treballats al club.

Segons han assegurat els advocats que assessoren a tot el personal que ha denunciat, l’extinció del contracte de tots aquests treballadors i personal divers es pot resoldre en un termini màxim de sis mesos, mentre que el pagament de les nòmines, que depèn del Fons de Garantia Salarial (Fogasa), podria trigar un any a solucionar-se.

Quatre mesos

Fogasa cobreix quatre mesos de sou amb un màxim del doble que estipula el Salari Mínim Interprofessional. O sigui, que si tots els denunciants no cobren abans dels nous propietaris, perdrien un mes de sou, ja que se’ls deuen cinc.

Alguns treballadors quedarien gairebé coberts, però els que tenen els sous més alts, com serien els casos del director esportiu, Sergi Parés, o l’entrenador del primer equip, Xavi Bartolo, s’haurien de conformar amb una petita part del que haurien percebut perquè tenen unes nòmines més elevades que la majoria, d’acord, amb els seus càrrecs.

Fonts del club afectades pels impagaments han assegurat a aquest mitjà que, en el cas que els propietaris paguessin els deutes en els pròxims dies, farien marxa enrere i retirarien la denúncia.

tracking