Diari Més

Successos

Sis mesos de presó i 200.000 euros de multa per frau fiscal amb les travesses de futbol

Els dos resguards havien estat validats a Reus i presentats a Tarragona

Una travessa.

Sis mesos de presó i 200.000 euros de multa per frau fiscal amb les travesses de futbolCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a mig any de presó i a multes de 150.000 a 200.000 euros quatre acusats de delicte fiscal que van utilitzar dos butlletes premiades de travesses de futbol per defraudar més de 300.000 euros l'any 2008. El judici havia de durar tres dies, però les parts s'han conformat amb una rebaixa de les penes inicials i ha quedat sentenciat aquest dimarts.

Els fets van ocórrer en diverses localitats l'any 2008. Segons el fiscal, dos dels acusats, un matrimoni, van presentar declaració conjunta per l'IRPF, que va quedar en 5.431 euros en negatiu, a favor dels acusats. No obstant això, l'actuació investigadora desplegada per Hisenda va permetre acreditar un elevat ingrés en el compte de la titularitat del marit, el qual va manifestar que provenia del cobrament de premis obtinguts en apostes de travesses de futbol del 13 de gener.

Tarragona i Reus

En concret, en dos dies va ingressar quatre xecs d'un valor total de 735.524 euros corresponents a dos bitllets premiats i que va presentar a un establiment de loteria de Tarragona. Però els dos resguards de travesses havien estat validats en un altre establiment de Reus i contenien prop de 15.500 apostes entre els dos, ja que havien estat elaborats mitjançant un càlcul informàtic i havien costat més de 7.700 euros en total.

Es va acreditar que els dos bitllets premiats, que aquest acusat va manifestar que eren seus, en realitat van ser presentats per un altre dels acusats, en qualitat de gestor d'unes penyes de travesses de futbol. Així, els legítims guanyadors dels bitllets premiats van ser aquestes penyes, sent que un dels acusats va comprar els resguards després de saber que estaven premiats. Aquesta adquisició va ser facilitada pel quart acusat, titular d'una administració de loteria de Barcelona, que va ser la persona que va posar en contacte als altres dos acusats.

De fet, el principal acusat no ha pogut demostrar que formés part de les penyes de travesses ni que ell pagués les dues butlletes premiades. A més, dos dels xecs que va cobrar procedien de comptes de l'administració de loteria de Reus. En total, el principal acusat hauria defraudat més de 316.000 euros de l'IRPF, segons l'escrit inicial de la fiscalia.

El fiscal demanava inicialment dos anys de presó pel principal acusat, un any i mig pels altres dos col·laboradors i un any per l'esposa del principal encausat, a més de multes de 320.000 a 600.000 euros. Al final, però, s'ha arribat a un pacte de conformitat per establir les penes de presó en sis mesos per a tots quatre acusats, multa de 200.000 euros pel principal encausat, i de 150.000 per a cadascun dels altres tres, com a cooperadors necessaris. Les penes de presó han quedat suspeses i no s'hauran de complir.

tracking