Diari Més

Els treballadors del Reus, disposats a denunciar al club si no cobren

Ja són cinc mesos sense percebre les seves nòmines en una situació que s’ha convertit en molt crítica

Els nous propietaris del Reus prenen un vermut amb el regidor d'Esports durant la setmana passada.

Els treballadors del Reus, disposats a denunciar al club si no cobrenCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors del CF Reus estan farts de tota la situació que els envolta, que ha portat a què no cobrin les seves nòmines des de fa cinc mesos. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts dels propis treballadors, aquests estarien disposats a denunciar al club en el cas que la situació s’allargui. No esperaran gaire, ja que se’ls deuen un total de cinc nòmines, les corresponents als mesos de setembre, octubre, novembre i desembre del 2018 i gener de l’actual 2019.

L’arribada dels nous propietaris havia de servir per a solucionar aquests problemes. El fet que el Jutge Social de LaLiga hagi expulsat al club de la Segona Divisió A i l’impedeixi tornar-hi en les pròximes tres temporades ha frenat als nous amos, els quals creien que es produiria un perdó. Com a mínim, tenien la impressió que LaLiga els rebaixaria la sanció de tres anys a un (la multa de 250.000 euros és un fet secundari), però el fet que sembla que això no es produirà tot i els recursos al Tribunal Administrativo del Deporte (TAD), hauria pogut fer variar els plans.

Els treballadors estan farts d’aquesta situació. Falses promeses que van començar sota la direcció de l’antic propietari, Joan Oliver, i que continuarien amb els nous amos. Els mateixos treballadors consultats per aquest mitjà deixen clar que no és descartable que en els pròxims dies hi hagi canvis al respecte, però les sensacions que tenen des de dins del club no conviden precisament a l’optimisme.

Tot i que els nous amos es van manifestar aquest dissabte des de la plaça Prim fins a la plaça Mercadal contra LaLiga i Joan Oliver i que van jurar amor etern al club reusenc, els treballadors no se n’acaben de refiar. El motiu és molt senzill: si arribes i assegures que tens una quantitat de diners per la qual no és un problema assumir totes les penúries econòmiques del Reus, no hauria de ser un problema assumir-les, i fer-ho immediatament.

Ahir, dia 4 de febrer, els treballadors encara no havien cobrat el que se’ls deu. Parlar de treballadors és fer-ho del personal d’oficines, de l’entrenador, Xavi Bartolo, del seu cos tècnic, dels tècnics i els jugadors del filial i, per extensió, de totes aquelles persones que col·laboren amb el club i els proveïdors.

La sensació que hi ha al club és que, fins que els nous amos no tinguin lligat, i ben lligat, que poden tenir un projecte per a poder lucrar-se, no hi haurà cap moviment respecte a les nòmines pendents. Resulta una situació molt trista, encara que molts s’hi resignen i és per aquest mateix motiu pel qual han valorat denunciar la situació per poder cobrar el que Joan Oliver els va prometre a principis de temporada.

Els jugadors ja han marxat i tenen contracte amb altres clubs. Gairebé tots tenen on poder continuar amb les seves respectives carreres, ja que estan emparats per LaLiga, la qual els assegura el sou que hagin signat amb el Reus més el que s’hagin pogut assegurar en els seus nous clubs. Els treballadors, no entenen per què està organitzada així la situació però, de moment, l’únic que poden fer és resignar-se.

tracking