Diari Més

Gir de guió al Reus: Platt i Onolfo eviten la dissolució de l'equip

Els nous propietaris del club reusenc han anunciat avui la intenció d’eixugar els deutes que arrossega

Joan Oliver en una imatge d'arxiu,

Joan Oliver en una imatge d'arxiu.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup US Real Estate Investment de Russell C. Platt i Clifton V. Onolfo ha anunciat avui al migdia en un comunicat, en anglès, publicat a la pàgina web oficial del CF Reus Deportiu que ha adquirit el 99,7% del club. En un document en què reconeixen el potencial de l’equip i en què apunten que el ritme excel·lent amb què el conjunt roig-i-negre va aconseguir el seu ascens a la Segona A i s’ha consolidat a la categoria, podria haver estat «massa alt» per a la propietat del club. Tot i això, Platt i Onolfo expressen la seva gratitud a Joan Oliver per haver fet possible la seva adquisició del club i lloen la feina feta per l’empresari barceloní per fer pujar el Reus de categoria.

Si diumenge la sensació per als seguidors i l’entorn del club roig-i-negre era que la salvació era més un miratge que una possibilitat i que s’apropaven les darreres hores del CF Reus com a equip de futbol professional, després de la notícia de l’arribada de Russell C. Platt i Clifton V. Onolfo els ànims han canviat completament, tot i que, de moment, l’arribada dels nous propietaris, disposats a fer una gran inversió, no garanteix del tot la continuïtat del CF Reus al futbol professional.

L’anunci que l’operació de compravenda del club reusenc estava tancada, i que, com deia el comunicat, els nous propietaris procedirien a eixugar el deute que havia adquirit el club tant amb els seus futbolistes i treballadors, com amb LaLiga ha arribat finalment. La intenció dels nous propietaris és regularitzar la situació de l’entitat reusenca, també amb els seus «proveïdors i creditors».

Però tot i que l’operació està tancada i els nous propietaris ho han comunicat oficialment, falta un detall, i és que segons la Llei de l’Esport estatal, fa falta el vistiplau del Consejo Superior de Deportes (CSD) per poder fer efectiu el canvi de nom de més d’un 25% de les accions de la Societat Anònima Esportiva (SAE), com és el cas.

Noves fonts d’ingressos

En el comunicat, també es parla de la creació d’una Junta Econòmica per regular les despeses de l’entitat. Segons els nous propietaris del CF Reus, «l’intercanvi de jugadors s’ha de convertir en una font d’ingressos» reforçant el futbol base del club i fent créixer el vessant formatiu de l’entitat. Aquestes són algunes de les idees principals que els nous propietaris del club de la capital del Baix Camp han volgut transmetre en el primer comunicat després de la compra del CF Reus Deportiu. Una operació que, segons apunta el mateix document, es va tancar després del partit que diumenge al vespre va jugar el FC Barcelona al Camp Nou.

Qui són Platt i Onolfo?

Russell C. Platt és cofundador, director executiu i gerent de Forum Partners, una companyia internacional que es dedica a la inversió immobiliària i a la gestió d’actius, i compta amb una llarga experiència en el món de les finances. Pel que fa a Clifton V. Onolfo, és vicepresident, director executiu i tresorer de Global Cities Capital, una firma que es dedica a la gestió d’inversions i al desenvolupament de béns comercials, i també treballa com a assessor financer a gran escala.

A més, segons apunta el document, Clifton Onolfo va arribar a competir com a futbolista i la seva família sempre ha tingut passió pel soccer, nom amb el qual es coneix el futbol als Estats Units, i s’ha dedicat a la formació de joves jugadors a Connecticut.

LaLiga esperarà a la decisió del jutge de disciplina

La resposta de l’entitat presidida per Javier Tebas a l’anunci de la compra del CF Reus per part de Russell Platt i Clifton Onolfo ha estat el silenci. LaLiga assegura que no es pronunciarà sobre la situació del club reusenc fins que no es resolgui l’expedient administratiu que hi ha obert sobre l’entitat roig-i-negra actualment. Un expedient que, segons va proposar el jutge de disciplina la setmana passada, es podria resoldre amb la suspensió dels drets del CF Reus a competir en el futbol professional durant un període de cinc anys. Els nous propietaris del club reusenc han anunciat avui que pretenen regularitzar la situació de l’equip amb LaLiga ben aviat, fet que podria significar que l’expedient es resolgui de forma favorable per al CF Reus, permetent-li, no només continuar competint, sinó també inscriure més jugadors al primer equip. Però per això, caldrà esperar a veure la decisió del jutge de disciplina en els pròxims dies.

tracking