Diari Més

Joan Oliver es reunirà avui amb els jugadors per donar-los explicacions

Els futbolistes roig-i-negres volen saber què està succeint, per què alguns no cobren i la procedència dels diners

Els jugadors de la primera plantilla del Reus van tornar ahir als entrenaments, després de dos dies de descans.

Joan Oliver es reunirà avui amb els jugadors per donar-los explicacionsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Continua el serial a Reus. Ahir, tornada als entrenaments del CF Reus després de dos dies de festa i continua el serial del cobrament de les nòmines. La novetat era que els dos futbolistes que es van acollir al procés abreviat i que no havien cobrat, ja van poder rebre al seu compte bancari les tres nòmines pendents, corresponents als mesos de setembre, octubre i novembre. La resta de jugadors, que van interposar la denúncia per la seva banda als jutjats, no han vist ni un euro.

A banda, els futbolistes van conèixer que avui el propietari del club, Joan Oliver, es reunirà amb ells en una trobada que, presumiblement, serà tensa, ja que la situació és preocupant. Possiblement abans de l’entrenament, el màxim accionista de la Societat Anònima Esportiva protagonitzarà una trobada amb els jugadors als quals va deixar de pagar-los durant més de tres mesos i que, després de l’anunci de dissabte realitzat pel club que ja havia pagat, encara n’hi ha alguns que no han cobrat res del promès. Se’ls afegeixen l’entrenador, Xavi Bartolo, el cos tècnic i els treballadors de l’entitat, que s’han llevat cada matí per anar a treballar sabedors que no cobraven per fer-ho.

Són molts els dubtes que passen pel cap dels jugadors. El primer, més clar, és per què únicament han cobrat els dotze esmentats. Volen saber si ha estat només per parar el cop o si hi ha altres intencions. A banda, tenen «curiositat» per conèixer d’on provenen aquests diners i, en el cas que els convenci la resposta, si n’hi haurà suficients per a cobrir els compromisos fins a finals de temporada.

Com era d’esperar, les cares dels jugadors durant la sessió a l’Estadi Municipal van ser molt llargues. Els futbolistes ja preveien que aquesta situació es podria produir. El club va pagar les nòmines als dotze futbolistes que podien quedar lliures segons la reglamentació vigent si no cobraven les seves nòmines, futbolistes que, emparats per LaLiga, haurien acabat cobrant igualament tota aquesta temporada, el 50% de la següent si haguessin tingut contracte i el 25% d’una posterior.

La solidaritat dels uns amb els altres ha motivat que els futbolistes continuïn anant a una i que segueixin molt enfadats amb un club del que pensen que els ha enganyat, els continua enganyant i que, en un futur, ho podria continuar fent. Tant els jugadors que sí han percebut les seves nòmines com aquells que encara no han vist cap moviment recent en el seu compte bancari tenen el pensament que continuar jugant a Reus comporta uns riscos i jugadors d’ambdós cantons continuen endavant amb la idea d’abandonar el club de la capital del Baix Camp durant aquest mercat d’hivern.

El sentir del club és que en els pròxims dies aniran cobrant els jugadors denunciants per la via judicial, l’entrenador i el cos tècnic, i els treballadors, en aquest mateix ordre. Les sensacions, a nivell de club, són diferents a les dels futbolistes, una mica més optimistes.

Però la gran diferència és que, segurament, el cent per cent d’aquests jugadors tindria una altra destinació de forma immediata, mentre que al cos tècnic i, sobretot, als treballadors, els costaria molt més trobar una sortida professional que els ajudés a tirar endavant amb les seves vides.

tracking