Diari Més

LaLiga medita pagar les nòmines de Reus fins a final de temporada

L’ens només abonarà les dels futbolistes i Joan Oliver es farà càrrec de les del cos tècnic i els jugadors del filial

Els onze futbolistes que van saltar a l'Estadi durant el Reus-Rayo Majadahonda en la 10ª jornada.

LaLiga medita pagar les nòmines de Reus fins a final de temporadaCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus sembla haver trobat la solució als seus problemes. I és que la Lliga de Futbol Professional (LaLiga) està valorant seriosament la possibilitat d’abonar les nòmines dels jugadors de la primera plantilla fins a finals de temporada. En els darrers dies havia transcendit que LaLiga assumiria (amb condicions) les tres nòmines que, fins ara, el club deu als seus futbolistes. Tot i això, la pèssima situació en la qual es troba el club no convida a pensar que es pugui solucionar el conflicte. Per això, a dia d’avui, segons ha pogut saber aquest mitjà el més probable és que LaLiga acabi pagant totes les nòmines del fons propi amb què compta.

«L’objectiu no és un altre que el de protegir la competició», asseguraven a aquest mitjà fonts de LaLiga, les quals entenien que altres clubs es poguessin sentir menyspreats i amb una sensació de greuge comparatiu. Tot i això, les mateixes fonts sempre destaquen que «si LaLiga no hi hagués intervingut, la competició es podria haver vist greument perjudicada» en forma d’expulsió immediata d’un club que, per mèrits esportius, s’ha guanyat a pols el seu dret a participar en la categoria de plata del futbol espanyol.

El deute, en cap cas, desapareixeria, segons les mateixes fonts consultades per Diari Més. «Nosaltres el que hem de fer és protegir als futbolistes i a la competició, els diners, al final, els ha d’acabar pagant algú. El que no podem fer és interrompre la competició», apunten des de LaLiga, tot advertint que «aquesta situació tindrà greus conseqüències» envers les persones que no han estat capaces de gestionar la situació.

LaLiga únicament es fa càrrec de les nòmines dels futbolistes, amb què, en principi, tant l’entrenador, Xavi Bartolo, com el cos tècnic i la resta de treballadors del club, quedarien desprotegits. Joan Oliver, conseller delegat de la Societat Anònima Esportiva, ha assegurat que ell es farà càrrec de la situació i que buscarà el finançament perquè puguin cobrar el que els queda pendent. És la mateixa promesa que Oliver va realitzar quan els futbolistes no cobraven i, alguns dels implicats, es mostren escèptics respecte a la situació. Tot i això, sembla que la cosa va de debò i que, amb el gruix dels salaris solucionat, com és el dels jugadors, la resta sembla menys trauma per a les arques del club o de les persones que realitzin l’aportació.

El Reus continua buscant un inversor que, com a mínim, pugui aportar tres milions d’euros, els quals servirien d’injecció d’un capital molt necessari en el marc de la complicada situació que està vivint tothom al club.

Jugadors a Madrid

Per altra banda, una representació de jugadors del CF Reus es desplaçarà avui a Madrid per poder tractar tots els assumptes que cregui convenients amb LaLiga. Serà una bona representació de la plantilla la que marxarà a la capital per conèixer de primera mà les intencions de l’ens i per, d’altra banda, traslladar-li les seves preocupacions i els seus neguits després de la complicada situació que estan vivint.

Esportivament, l’equip va guanyar aquest passat diumenge al camp del líder Alcorcón (0-1) i, amb setze punts, un per sota de la zona de salvació, que marca l’Elche.

tracking