Diari Més

Reconeixement

L'ONCE premia al Nàstic pel seu equip Genuine

Polseres Candela, el programa de ràdio 'Ser Especials’, Marc Buxaderas i l’Ajuntament de Masquefa són els altres premiats

Foto de família dels premiats als

L'ONCE premia al Nàstic pel seu equip GenuineONCE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ONCE ha premiat avui la solidaritat que rep de la societat catalana amb el lliurament dels Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018, que enguany coincideixen amb el 80è aniversari de la Institució i la seva evolució. Els guardonats han estat l’Associació Polseres Candela, el programa de ràdio ‘Ser Especials’ de la Fundació Mercè Pla, Marc Buxaderas, el Gimnàstic de Tarragona i l’Ajuntament de Masquefa. Tots ells han rebut l’obra escultòrica Solidaris.

Els Premis tenen com a objectiu reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una tasca solidària en el seu entorn d'influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l'autonomia personal i l'accessibilitat universal, la vida independent, i que siguin coincidents amb els valors essencials de la cultura institucional del Grup Social ONCE.

El Club Gimnàstic de Tarragona ha estat el guanyador en la categoria d'esports per ser el primer club a crear una secció de futbol per a persones amb discapacitat, i arran d'aquesta iniciativa la Lliga de Futbol Professional va impulsar la temporada passada La Lliga Genuine, on competeixen equips de primera i segona divisió que han seguit l'exemple del Nàstic.

L'ONG guanyadora ha estat Pulseras Candela, una fundació que recapta diners per a la investigació del càncer infantil iniciada el 2013 quan una nena amb leucèmia, Candela, va començar a fer braçalets, durant les hores que passava a l'hospital, i les seves amigues les venien al seu poble natal.

Dintre del mitjà o projecte de comunicació ha guanyat el programa de ràdio 'Ser Especials', impulsat per la Fundació Mercè Pla, s'emet a Ràdio Ebre-Cadena Ser i és realitzat, produït i presentat per persones amb discapacitat que sensibilitzen i acosten la discapacitat intel·lectual a la població.

En la categoria de persona física, Marc Buxaderas, un jove amb paràlisi cerebral tetraplègica, ha estat el guanyador per «la seva actitud vital i la capacitat de superació». Marc organitza xerrades i fa monòlegs per normalitzar la discapacitat i canviar la percepció de la gent.

Finalment, s'ha premiat l'Ajuntament de Masquefa pel seu projecte 'CTC Accessible', que permet que les persones amb qualsevol mena de discapacitat puguin accedir a les tecnologies de la informació i la comunicació en igualtat de condicions i puguin beneficiar-se'n tant a nivell personal com laboral.

Els Premis Solidaritat s'atorguen des del 2001 i entre els guanyadors de les edicions anteriors hi ha personalitats com Miquel Martí i Pol, Pere Casaldàliga, Anna Vives o les fundacions de Vicenç Ferrer o Pasqual Maragall.

tracking