Victòria balsàmica contra l'Alcorcón (0-1)

Un gol de penal de Gus Ledes va acabar decidint el resultat per un Reus que va saber resistir les envestides del conjunt groc

L'únic gol de Querol aquesta temporada el va aconseguir contra el Valladolid a l'Estadi.

Querol no disputarà els dos partits que resten aquesta temporadaOlívia Molet

El CF Reus Deportiu ha aconseguit una victòria balsàmica, i potser fins i tot anecdòtica si no se soluciona la situació del club reusenc. Però que ha servit per aixecar els ànims dels jugadors i de l’afició roig-i-negra, que va veure com en aquesta ocasió, el guió de l’enfrontament es posava de banda del Reus.

Els homes de Bartolo arribaven al camp del segon classificat de la categoria, ja que dissabte el Granada va aconseguir el lideratge amb la victòria al camp de Nàstic, amb un pronòstic poc favorable, tenint en compte que fins ahir, l’Alcorcón només havia encaixat un gol al seu estadi. Però tot i la situació en què es troba l’equip roig-i-negre, que feia pensar que una victòria era gairebé impossible, el Reus va aconseguir endur-se els tres punts d’un camp tan complicat com l’estadi de Santo Domingo.

El partit va arrencar amb cert domini local, ja que el conjunt groc va intentar en algunes ocasions arribar a la porteria d’Edgar Badia sense acabar de definir cap ocasió clara. Tot i que l’Alcorcón va apoderar-se de seguida de la possessió de la pilota, el Reus estava ben situat sobre el terreny de joc i evitava les jugades de risc.

No va ser fins que havia transcorregut poc més d’un terç del primer temps que el Reus va protagonitzar la primera ocasió clara de gol. Va ser David Querol al minut 17, que amb un xut creuat des de la frontal de l’àrea local va fer despertar la defensa groga, que va poder refusar la pilota i enviar-la a córner.

Pocs minuts després va arribar el gol del conjunt roig-i-negre, Gus Ledes va marcar de penal després d’una acció que els jugadors grocs van protestar. L’àrbitre, Ais Reig, va expulsar amb vermella directa Carlos Bellvís per unes mans voluntàries dins l’àrea. La jugada va començar amb un xut d’Alfred Planas que el porter local va refusar, una pilota que va aprofitar Miguel Linares per tornar a xutar a porteria, i l’esfèric, després de tocar amb un defensa de l’Alcorcón, estava a punt d’entrar a porteria, quan Bellvís la va treure amb el braç. Una acció que els jugadors locals van protestar, assegurant que havia estat una intervenció involuntària, però el col·legiat valencià va donar la raó als roig-i-negres, i va xiular la pena màxima, que el migcampista portuguès, encarregat de xutar totes les pilotes parades, va enviar al fons de la xarxa.

David Querol va tornar a protagonitzar una jugada perillosa quan faltaven pocs minuts per al descans, amb una centrada preciosa que Miguel Linares no va poder rematar a porteria, en el que hauria estat el 0-2. També ho va tornar a provar l’Alcorcón abans de la mitja part, i Edgar Badia va aconseguir evitar l’empat local rebutjant el llançament de falta de Borja Galán.

La segona meitat del partit va començar amb un guió similar al del final de la primera, amb un Alcorcón conservador, centrat a evitar les jugades de perill i en intentar aprofitar qualsevol ocasió per equilibrar el resultat al marcador. Però els homes de Xavi Bartolo van saber aprofitar la superioritat numèrica per mantenir el resultat favorable, tot i que li va faltar una mica més de gana per intentar ampliar la diferència a l’electrònic.

Ho va provar Ricardo Vaz amb un xut que se’n va anar per sobre del travesser de la porteria de Lizoain, i també ho va anar intentant Alfred Planas abans de ser substituït, robant alguna pilota prop de la porteria local, però sense poder generar perill clar. Fran Carbia va tenir una ocasió que podria haver decidit el partit quan faltaven poc menys de deu minuts per finalitzar l’enfrontament, però la rematada del tarragoní va sortir fregant el pal.

En els darrers minuts del partit, que va comptar amb fins a cinc minuts de temps afegit per ordre del col·legiat, Saúl Ais Reig, l’Alcorcón ho va seguir intentant, trobant-se amb les aturades d’Edgar Badia, que va tenir un paper indiscutible durant el partit d’ahir, i també amb els refusos de la defensa roig-i-negra, que va aconseguir evitar que el conjunt de Cristóbal Parralo anotés.

Encara va tenir una ocasió de gol Ángel Bastos, que va rematar la pilota que havia conduït a l’àrea de Lizoain el seu company Miguel Linares, però es va trobar amb un refús del porter local, una pilota que va arribar a enganxar el Reus, però que va quedar sense efecte per fora de joc.

David Querol, altre cop tocat

L’estat físic de David Querol va tornar a ser un motiu de preocupació, quan va haver d’abandonar el terreny de joc quan s’havien disputat pocs minuts de la segona meitat, després de la dura entrada de Burgos, per la qual el jugador groc va veure la targeta groga, el davanter reusenc, que jugava el seu primer partit com a titular després de prop de nou mesos de baixa, va abandonar el camp coix i queixant-se de molèsties al turmell.

Protesta roig-i-negra

El primer minut de partit va arrencar amb la protesta dels jugadors roig-i-negres, que no van disputar els primers 60 segons de l’enfrontament, i van romandre agrupats prop del centre central mentre el conjunt local tocava la pilota sense atacar.

Alcorcón. Lizoain, Felipe A., Esteban Burgos (Nono, 57’), David Fernández, Carlos Bellvís, Silvestre, Dorca, Sangalli (J.Pereira, 66’), Borja Galán, Álvaro Peña (Aly Abeid, 21’) i Juan Muñoz.

Reus. Edgar Badia, Shaq Moore, Jesús Olmo, Alejandro Catena, Mikel Villanueva, Alfred Planas (Fran Carbia, 67’), Gus Ledes, Mario Ortiz, Ricardo Vaz (Ángel Bastos, 77’), David Querol (Juan Domínguez, 55’) i Miguel Linares.

Gols. 0-1, Gus Ledes de penal (20’).

Àrbitre. Saúl Ais Reig (Valencià). Va explusar amb la targeta vermella directa el local Bellvís per mans voluntàries en l’acció del penal (19’). Va mostrar la targeta groga als locals Esteban Burgos i Eddy Silvestre i al visitant Ricardo Vaz.

Incidències. Partit de la dissetena jornada de lliga, disputat a l’estadi de Santo Domingo. Els futbolistes del Reus no van disputar el primer minut de partit com a reivindicació per exigir una solució a la seva situació.