A més ganes, nova derrota (0-1)

Un Nàstic que mereix molt més acaba derrotat després d'un contraatac aïllat en el 35' i després d'una nefasta actuació arbitral

Sebas Coris, durant el Nàstic-Almería

Sebas Coris, durant el Nàstic-AlmeríaNàstic

No canvia res a Tarragona. Almenys, pel que fa als resultats. El Nàstic cau 0-1 contra el Granada en un partit que cau de la balança visitant per un gol de Pozo en un contraatac en el 35’, però mereix molt més. Segurament, el d’aquest dissabte ha estat el millor duel dels tarragonins de tota la temporada. No han faltat intensitat, lluita, joc i ocasions. Tan sols, el més important, el gol.

També ha tingut molt a veure el col·legiat, que ha estat determinant a la vegada que lamentable, ja que ha impedit l'empat del Nàstic en una acció on ha assenyalat fora de joc a Barreiro al final del duel. El gol d'Uche era clar i, probablement, el partit hauria haver acabat en empat.

Per intentar agafar una lectura positiva, Viti i Salva Ferrer s’han confirmat com a jugadors més que útils per al primer equip. De fet, han estat dels millors d’un Nàstic que ha tornat a tenir al seu costat una afició que ha superat les 8.000 localitats plenes.

Enrique Martín ha realitzat una nova revolució a l’onze. Veient que les coses no funcionen des de la seva arribada, partit rere partit ha intentat buscar algun revulsiu que faci canviar les coses. Aquest dissabte, han estat quatre els futbolistes que han entrat respecte a la golejada patida al Nuevo Los Pajaritos del darrer diumenge.

Començant per la porteria, també hi ha hagut canvis en el lateral dret, en el centre del camp i a la davantera. Isaac Becerra ha pagat els plats trencats de les darreres humiliacions i ha estat rellevat a la banqueta. Gairebé tots els gols que ha encaixat el Nàstic en les darreres setmanes han estat per culpa d’errades, greus, en defensa. Bernabé Barragán, doncs, tornava a l’onze.

Coris també entrava a l’alineació. No va actuar a Sòria perquè estava malalt i ha entrat per un Brugui que ha caigut de la llista. Però ho ha fet com a extrem, ja que Enrique Martín ha iniciat el duel amb un 4-2-3-1 atípic en ell, almenys en els inicis del duel. Els quatre defensors han estat, de dreta a esquerra, Salva Ferrer, Djetei, Albentosa i Abrahám Minero. Viti, novament titular, ha jugat al costat d’Imanol en el doble pivot, amb Javi Márquez per davant. A les bandes, l’esmentat Coris i Manu del Moral, amb Barreiro a dalt.

El Nàstic ha sortit sense complexos i, per aquest motiu, ha estat millor que el seu equip durant la primera meitat. Ara bé, no serveix de res ser millor si te’n vas al descans perdent. Salva Ferrer i Coris han fet molt de mal per banda dreta. Cada vegada que el futbolista del filial intentava una arrencada per banda dreta, se li oferia el seu company per intentar dos contra uns que animaven als seus.

Als 17 minuts de joc, Albentosa ha vist com li quedava mort un rebot en una centrada lateral de falta. Ha disparat fora perquè hi havia massa futbolistes tapant la porteria. Ha demanat córner, però el col·legiat no li ha fet cas. Tres minuts després, tret de Barreiro amb cama esquerra que Rui Silva, segur, ha aturat. Poc a poc, el Nàstic anava creixent, al mateix ritme que semblava que s’empetitia un Granada que, finalment, ha demostrat que no era així.

Un gol anul·lat a Coris per fora de joc als 25 minuts de joc ha acabat de fer creure als locals que la victòria era possible. Quan millor estaven els tarragonins, el Granada ha aprofitat una contra per matar al seu rival. Acció conduïda genialment per Vadillo, que ha aprofitat l’ensopegada de Salva Ferrer per crear un tres contra dos que ha motivat una superioritat que ha aprofitat Pozo per afusellar Bernabé en rebre la passada de la mort del seu company.

Els locals no han estat capaços d’aprofitar l’embranzida d’un Nàstic que hi ha posat ganes, de veritat, i que ha marxat al descans per darrere tot no ser-ne mereixedor.

Ho prova Del Moral

No ha passat allò d’altres vegades, quan el Nàstic s’enfonsava per complet després de rebre un gol, sinó tot el contrari. L’equip tarragoní ha estat capaç de continuar dominant, amb la vareta d’un magistral Viti que s’ha doctorat en un gran dia a nivell personal. Les bandes, amb Del Moral i Coris, seguien sent protagonistes i, en el 51’, l’andalús ha gaudit d’una gran ocasió per marcar. Passada llarga que recull i intenta colar-li per damunt al meta rival, massa alta.

El Nàstic s’ha animat, i molt, a la cerca del gol. En el 66’, el mateix Del Moral s’ha adormit una mica a l’hora de disparar, però tenia massa futbolistes al seu davant. Ho ha fet abans de ser substituït per Luis Suárez.

Seguia empenyent el Nàstic, com en el 75’, quan Salva Ferrer ha arrencat des de la dreta i, novament, s’ha anat centrant, fins a trobar línia de passada. Barreiro n’ha estat el receptor i, també, qui l’ha enviat molt desviada a l’esquerra del porter visitant.

Entra Uche

Quan mancaven onze minuts per a la finalització del duel, ha entrat Ike Uche, per Javi Márquez. Tota la carn a la graella. El mateix Uche, en el 83’, va estar a punt de marcar rematant, o millor dit pentinant, una centrada des de la dreta. El porter va quedar venut, però l’esfèrica va marxar a pocs centímetres del pal dret de Rui Silva.

Al final del duel, una nova decisió nefasta del col·legiat ha impedit que un gol legal d’Uche pugés al marcador, ja que li ha assenyalat fora de joc a Manu Barreiro, un fora de joc inexistent.

NÀSTIC

Bernabé Barragán, Salva Ferrer, Raúl Albentosa, Mohammed Djetei, Abrahám Minero, Viti, Imanol, Sebas Coris (Omar Perdomo, 74’), Javi Márquez (Uche, 79’), Manu Barreiro i Manu del Moral (Luis Suárez, 67’).

GRANADA

Rui Silva, Víctor Díaz, Germán, Martínez, Quini, Fede San Emeterio, Montoro (Alberto Martín, 81’), Vadillo (Fede Vico, 64’), Pozo, Puertas i Adrián Ramos (Rodri, 71’).

GOLS

0-1, Pozo (35’).

ÀRBITRE

Gorka Sagués Oscoz (basc). Va mostrar la targeta groga als locals Manu Barreiro, Luis Suárez i Raúl Albentosa; i als visitants Fede San Emeterio i Montoro. Va expulsar preparador físic local, Javi Ramos (37’)