Diari Més

El conveni de LaLiga tan sols permet marxar a dotze jugadors del CF Reus

Així ha quedat reflectit a la reunió que ha mantingut la plantilla roig-i-negra amb representants de l'AFE

Joan Oliver.

Joan Oliver, protagonista d'un vídeo difós pel PP on parla d'hispanofòbiaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ElCFReus segueix sense solució als problemes econòmics que, fa mesos, estan castigant a l'entitatroig-i-negra. La plantilla i representants de l'AsociacióndeFutbolistasEspañoles(AFE) s'han reunit aquest dimecres a l'Estadi Municipal per parlar sobre les opcions que tenen de cara al futur.

El secretari general Diego Rivas, el director esportiu JesúsBarbadillai l'advocatGonzalodeMedinillahan explicat al planter que el conveni col·lectiu que hi ha actualment aLaLiganomés permet extingir la llicència de futbolista a dotze jugadors d'un equip. És a dir, si Joan Oliver no aconsegueix fer front el pròxim 10 de desembre a les 23.59 hores a les mensualitats que deu el club, els jugadors podran abandonar el CF Reus legalment. Aquesta opció però, seria anul·lada si durant els 7 i 10 dies hàbils següents elCFReus abona els salaris pendents. Això dóna una opció a Oliver d'estirar el termini i evitar el desastre.

Si aquest abonament no es fes efectiu, els jugadors delCFReus haurien de decidir els dotze companys que abandonarien la disciplinaroig-i-negra, i tenint en compte que l'equip està format per dinou jugadors la situació podria esdevenir un conflicte més. Tito,YodaiVitor(inhabilitats) convertirien la xifra de dotze jugadors, en nou futbolistes que podrien abandonar el club. De manera que només quedarien set homes al planter roig-i-negre, una xifra que evitaria que elCFReus es quedés sense poder competir en un partit professional, tal i com marca el reglament de laRFEF.

Aquesta situació es pot convertir en un conflicte dins el vestuari, per aquest motiu els jugadors tenen la intenció de parlar ambLaLigai demanar la baixa col·lectiva. Si aquesta petició no fos acceptada, els futbolistes estarien disposats a fer una protesta pública, ja sigui amb un comunicat, una visita a les oficines deLaLigaa Madrid o una protesta durant un partit.

L'AFEels ha informat que si aquesta situació es convertís en una realitat, les fitxes lliures dels jugadors del primer equip no podrien ser per cap jugador del filial, ja que aquestes quedarien bloquejades a l'espera que el club solucioni els seus problemes econòmics.

Cal recordar que elCFReus té un deute que supera els cinc milions d'euros i els jugadors i treballadors de la primera plantilla porten gairebé tres mesos sense cobrar. El conseller delegat de la Societat Anònima Esportiva (SAE), Joan Oliver, va posar com a data màxima el 5 de desembre perquè els jugadors cobressin les nòmines endarrerides, però no ha estat així. Com les negociacions d'última hora d'Oliver que, sembla ser, que tampoc han arribat a bon port.

tracking