Diari Més

Sempre el mateix (3-0)

Nova derrota d’un Nàstic que hi posa ganes i bon joc en el primer acte, però que es desfà en el segon acte i, com gairebé sempre, acaba perdent

Javi Márquez intenta una passada amb cama esquerra durant el Nàstic-Almería

Javi Márquez intenta una passada amb cama esquerra durant el Nàstic-AlmeríaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nova derrota del Nàstic de Tarragona. Aquesta vegada, després d’una golejada que encara posa més en evidència les vergonyes d’un equip que sembla molt inferior, per plantilla i per joc, a la immensa majoria dels que competeixen a la categoria de plata del futbol espanyol.

El Numancia no va ser millor que el Nàstic a la primera meitat. De fet, les dues ocasions més clares del duel durant els primers 45 minuts van anar a càrrec de Brugui. Però qui falla i qui, a més, demostra molt poc a la segona meitat, acaba perdent. En aquest cas, per tres gols de diferència i contra un Numancia que no va estar excessivament brillant, però que, simplement, va estar en el seu lloc en el segon acte i es va aprofitar de les múltiples mancances que té un equip que, cada dia que passa, sembla que sigui pitjor. Els tarragonins segueixen com a cuers de la categoria i molt han de canviar les coses si volen deixar de ser-ho.

Un altre cop la va fer Enrique Marín. Sorprendre amb el seu onze, volem dir. El tècnic navarrès, amb les baixes per lesió d’Iván López, Josua Mejías, Fali i Tete Morente i amb l’absència a última hora de Sebas Coris, que estava malalt tot i viatjar a Sòria amb la resta, va confeccionar un onze lleugerament revolucionari. Amb Isaac Becerra a la porteria, el lateral dret no va ser, en aquesta ocasió tampoc, Pol Valentín. Brugui gaudeix de tota la confiança de l’entrenador i va tornar a passar-li pel davant a un Valentín que comença a veure com se li tanquen les portes de l’equip. Al final, però, a causa de la lesió d’un company, va acabar entrant a la convocatòria. A l’altra banda, l’incombustible i imprescindible Abrahám Minero i, una de les grans sorpreses, va arribar a l’eix. Raúl Albentosa era previsible, Mohammed Djetei també, però quan tot semblava indicar que els acompanyaria Cadamuro, va entrar a l’onze Salva Ferrer, que debutava com a titular.

En el centre del camp, sembla que, si estan bé, els Ramiro Guerra i Imanol García no tindran cap tipus de discussió. Però el futbolista cedit pel Villarreal va lesionar-se del quàdriceps (no té bona pinta) durant l’escalfament i va deixar el seu lloc a un Javi Márquez que havia de partir des de la banqueta, però que va acabar sent de la partida, juntament amb Imanol i amb un David Rocha que va ser l’assistent del gol de Barreiro la setmana passada. Al davant, juntament amb l’esmentat Barreiro, va actuar Uche com a titular.

El que es preveia

El partit es va posar aviat allí on tots dos equips l’havien previst. El Numancia controlant, però amb un joc molt estèril, i el Nàstic esperant la seva oportunitat per a poder fer mal, de la forma que fos. Les dues primeres arribades, tot i que sense gaire perill, van anar a càrrec dels tarragonins. Primer, Javi Márquez quan no havia passat ni un minut i, després, Imanol García, als tres minuts, van provar sort. Dos trets molt desviats però que posaven de manifest les intencions d’un Nàstic que va demostrar una gran seriositat a la gespa durant la major part de l’enfrontament.

També volia replicar un Numancia que, comandat per Higinio, intentava buscar la manera de sorprendre a Becerra. El punta local va provar-ho, als dinou minuts de joc, quan va intentar rematar una centrada des de la dreta, que va impactar amb cama dreta però que va veure com les seves il·lusions acabaven desviades al costat del pal dret de Becerra. Immediatament, un minut després, era el torn de Yeboah, que disparava alt, sense perill.

Al pal Barreiro i falla Brugui

25 minuts van haver de passar perquè el Nàstic en tingués una de clara. Va ser-ho, i molt. Completament gelat es va quedar el Nuevo Los Pajaritos quan el davanter gallec, partint de banda esquerra, va proposar una centrada que va enlairar-se i va topar amb el travesser. La pilota va marxar cap a l’altra banda, on no hi havia ningú. El Nàstic anava seriosament a pel triomf, i aquesta n’era una nova mostra.

Però encara més clara va ser la de Brugui, la qual podria haver canviat completament el signe del partit. Va ser en el 32’, amb una contra magistral conduïda per Javi Márquez. Aquest, de forma brillant, va centrar-se per poder habilitar a dos companys que marxessin per cadascuna de les bandes. Se li va doblar Brugui per l’esquerra i per allí va veure forat el migcampista, que la va entregar i va veure com el seu jove company fallava incomprensiblement davant de Juan Carlos. A partir d’aquest moment, es va enfonsar un Nàstic que va perdre els papers durant deu minuts, suficients perquè Fran Villalba i Higinio intentessin fer mal amb dos xuts que van estar a prop d’anar entre els tres pals.

Brugui encara tornaria a ser protagonista a les acaballes de la primera meitat, quan va rematar de cap una centrada des de la banda esquerra d’Abrahám que podria haver deixat passar, ja que Uche apareixia millor col·locat en el segon pal.

Marca Higinio

L’inici de la segona meitat va marcar molt la resta de l’enfrontament. El Nàstic va sortir adormit i, a Segona A, quan surts adormit a un camp, et pinten la cara. Semblava un Nàstic diferent el dels primers deu minuts i, a l’onzè, va marcar Higinio. Centrada des de la dreta de Medina i el punta local, sense oposició, rematava al fons de la xarxa. Aquests onze minuts servirien per embrutar un bon partit, fins llavors, dels d’Enrique Martin.

La dinàmica negativa va continuar i, en el 63’, quan el partit estava en el punt d’intentar l’empat de totes les formes, va sentenciar el conjunt de López Garai. Centrada des de la banda esquerra de Yeboah, no s’entenen Raúl Albentosa i Isaac Becerra i, el central del Nàstic acaba introduint-se la pilota en pròpia porteria.

La segona part dels tarragonins, de fet, va fregar el desastre. No és comprensible que un equip que fa 45 minuts bons, més aviat notables, després pateixi una metamorfosi negativa que el porta a perdre un partit i, fins i tot, acaba golejat. Molta feina tindrà un Enrique Martín que va veure com encara n’hi havia més. Més, i pitjor. Centrada des de la banda esquerra i Nacho, lliure de marca, anotava el tercer. De la defensa grana, es van salvar lleument Abrahám Minero i un Salva Ferrer que no va poder fer més i que, de ben segur, va aprendre que això del futbol professional és molt dur i que, en això del futbol professional, et poden enfonsar després d’un mal quart d’hora.

FITXA TÈCNICA

Numancia. Juan Carlos, Medina, Pichu Atienza, Carlos Gutiérrez, Marc Mateu, Diamanka (Noguera, 82’), Escassi, Juan Villalba, Yeboah, Higinio (Jordi, 78’) i Nacho (Borja Viguera, 84’).

Nàstic. Isaac Becerra, Brugui, Mohammed Djetei, Raúl Albentosa, Salva Ferrer, Abrahám Minero (Javi Jiménez, 78’), Javi Márquez (Manu del Moral, 69’), Imanol García, David Rocha, Uche (Luis Suárez, 64’) i Manu Barreiro.

Gols. 1-0, Higinio (56’); 2-0, Albentosa en pròpia porteria (63’); 3-0, Nacho (77’).

Àrbitre. Saúl Ais Reig (valencià). Va mostrar la targeta groga al local Unai Medina i als visitants David Rocha i Imanol García.

Incidències. El Nuevo Los Pajaritos va acollir a 3.002 espectadors.

tracking