Diari Més

Els partits que queden fins que es compleixi el miracle d'Enrique Martín

El tècnic grana espera estar fora de la zona de descens després de visitar a Numancia, Extremadura i Mallorca i rebre al Granada

Abrahám Minero, durant el Nàstic-Almería d'aquest dissabte al Nou Estadi.

Els partits que queden fins que es compleixi el miracle d'Enrique MartínNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enrique Martín ho va cridar als quatre vents en el moment de fitxar pel Gimnàstic de Tarragona. El nou entrenador del conjunt grana va assegurar que la seva meta primera era la d’arribar al Nadal fora de la zona de descens a Segona Divisió B.

Quan va entrar a la banqueta, podria semblar un objectiu força realista però ara, passats cinc enfrontaments, sembla, més aviat, tota una odissea. Des de l’arribada del nou tècnic al Nàstic, el club grana ha guanyat a l’Oviedo a casa, ha perdut contra Albacete, Zaragoza i Málaga i ha empatat a casa davant l’Almería. Quatre punts de quinze possibles que converteixen al Nàstic en el darrer equip de la categoria de plata, amb únicament deu punts sumats sobre els 45 que hi ha en joc.

El cas és que l’entrenador del Nàstic continua pensant que el seu equip estarà fora de la zona de descens quan arribi el Nadal. O sigui, que després dels pròxims quatre enfrontaments, el Nàstic no haurà de freqüentar la zona vermella. Aquesta és una meta que creix en dificultat si es té en compte que, fins llavors, hi ha dotze punts en joc i que, per al Nàstic, la salvació és a un total de cinc punts. El Zaragoza, divuitè, és l’equip que marca aquesta zona tranquil·la.

La dificultat encara creix més si es té en compte que d’aquests quatre partits que queden de 2018, tres són lluny de casa. O sigui, que només un dels quatre pròxims duels del Nàstic es disputarà al Nou Estadi.

Aquest cap de setmana, concretament diumenge a les sis de la tarda, els grana visitaran el Nuevo Los Pajaritos, un camp del qual els tarragonins guarden un bon record després de la victòria que van assolir la temporada passada (1-2), però que acostuma a ser molt dur per a tots aquells que el visiten. Els sorians són catorzens, amb disset punts i, tot i que el descens és a dos punts, els d’Aritz López Garai estan en una zona relativament tranquil·la a la taula classificatòria.

A la següent jornada, a la dissetena, els d’Enrique Martín rebran la visita d’un dels «cocos» de la categoria de plata del futbol espanyol. I és que el Granada, actual quart classificat i a dos punts de l’ascens a Primera Divisió, té entre cella i cella la meta de tornar a la màxima categoria del futbol espanyol. Amb un gran pressupost i un equip envejable, els andalusos es convertiran en un rival més que complicat per als tarragonins.

Dos desplaçaments seguits

Després, tocarà realitzar dos desplaçaments de forma consecutiva. Primer, a Extremadura i, tot seguit, a Mallorca. Els extremenys, que també van començar, com el Nàstic, en dinàmica negativa, han aconseguit remuntar, en gran part, gràcies a l’aportació golejadora d’Enric Gallego, màxim artiller de la categoria de plata del futbol espanyol. Amb quinze punts, els extremenys estan fora del descens, però estan empatats amb l’infern.

Per a acabar l’any 2018, el dia 21 de desembre a les nou de la nit el Nàstic visitarà Mallorca per a enfrontar-se a l’equip que entrena Vicente Moreno i que està triomfant després del seu retorn al futbol professional. Els illencs, amb 24 punts, s’han fet molt forts a casa i seran durs de rosegar per a un Nàstic que, lluny del seu estadi, s’ha mostrat pràcticament inofensiu, una situació que volen canviar.

tracking