Diari Més

El CF Reus viu el trimestre més negre des de l'ascens a Segona A

Els homes de Xavi Bartolo només han aconseguit una victòria i sis punts en tres mesos

Imatge del CF Reus-Extremadura, en què els de Xavi Bartolo van encaixar un dolorós 1-4.

El CF Reus viu el trimestre més negre des de l'ascens a Segona ACF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus Deportiu està vivint una de les pitjors temporades dels darrers anys, tant en l’aspecte econòmic com en l’esportiu, ja que segueix pendent de fer efectives les dues darreres nòmines dels seus futbolistes, i s’apropa la data en què hauria de pagar-los la tercera, el 10 de desembre. Aquesta és probablement la causa principal del mal rendiment esportiu que està mostrant l’equip sobre el terreny de joc, que ha protagonitzat el pitjor trimestre des que va arribar a la Segona Divisió A, la temporada 2016-17.

Des de la victòria a domicili al camp del Tenerife (0-1), el passat 15 de setembre, els roig-i-negres només han guanyat un partit, el que van disputar a l’Estadi Municipal contra el Rayo Majadahonda (2-1) el passat 21 d’octubre, i només han pogut sumar sis punts, ja que en aquest període acumulen sis derrotes i tres empats, a casa contra el Nàstic (1-1) i contra el Lugo (0-0), i a domicili al camp de l’Sporting de Gijón (1-1).

Tot i que en la temporada de l’ascens al futbol professional, el conjunt reusenc, llavors dirigit per Natxo González, va encadenar una ratxa similar sense victòries, ja que va passar del 15 de gener del 2017, en què va vèncer l’Almería a casa (1-0), fins a l‘1 de maig, en què va guanyar el Nàstic a domicili (0-1), amb només una victòria, casualment també al camp del Tenerife (0-1). Però llavors, els roig-i-negres van sumar molts més empats que derrotes, ja que durant aquell període de catorze jornades amb només una victòria, el CF Reus Deportiu va protagonitzar nou empats i només quatre derrotes, sumant un total de dotze punts.

Però enguany la ratxa negativa que viu l’equip de Xavi Bartolo és més preocupant que la de fa dues temporades, i és que en les darreres tres jornades el conjunt roig-i-negre ha encaixat tres derrotes molt doloroses, que han fet encara més evident que l’equip no es troba en les condicions necessàries per competir en una categoria tan exigent com la Segona Divisió A, ja que es veu incapaç de reaccionar davant els gols encaixats, i des de l’inici de la temporada, li costa generar ocasions de perill que es tradueixin en gols propis. De fet, amb només deu gols en les quinze jornades que portem de campionat, el CF Reus és l’equip menys golejador de la categoria.

Un futur incert

Si la situació, almenys esportiva, del club reusenc no millora, i l’equip roig-i-negre no és capaç de trencar aquesta dinàmica negativa en què es troba immers, serà molt complicat que pugui mantenir-se a la categoria de plata del futbol espanyol.

Això, si és que el club de la capital del Baix Camp aconsegueix solucionar la situació econòmica precària en què es troba, i que li va impedir inscriure tots els jugadors a l’inici de temporada, a causa del límit salarial imposat per LaLiga, i que ara li impedeix fer efectiu el pagament de les nòmines als seus futbolistes i treballadors, ja que si l’entitat no pot solucionar aquesta situació, el futur del CF Reus Deportiu és encara més incert.

De moment, i mentre futbolistes, socis i seguidors segueixen esperant notícies sobre un possible comprador del club reusenc, a l’equip de Xavi Bartolo li toca tornar a la feina després de la dura derrota de diumenge al Carlos Tartiere, en què l’Oviedo va acabar golejant els roig-i-negres (3-0), i intentar trobar la manera d’afrontar el partit de dissabte que ve a l’Estadi Municipal de Reus contra el Mallorca, en què els homes de Bartolo tenen una altra oportunitat per intentar trencar la ratxa negativa que viuen des de fa tres mesos.

tracking