L'Oviedo acaba atropellant el Reus (3-0)

Tot i començar amb bon peu, els roig-i-negres no van saber reaccionar davant el gol matiner dels asturians a la segona part

Vítor Silva conduint la pilota davant de Mossa

Reus i Oviedo es reparteixen els punts en un partit dens (0-0)Cristina Aguilar

El CF Reus Deportiu no va poder plantar cara a l’Oviedo en el partit d’ahir al Carlos Tartiere, en què els asturians es van acabar imposant davant d’un conjunt roig-i-negre que es va veure clarament superat a la segona meitat del partit per un Oviedo que va saber aprofitar les ocasions per sentenciar el partit.

La primera meitat de l’enfrontament va començar prou igualada, tot i que l’equip local va ser el primer a generar una ocasió de gol quan feia pocs minuts que rodava la pilota, Edgar Badia va saber aturar el xut de Yoel Bárcenas i va evitar que el partit comencés amb el mateix guió que les dues últimes visites del Reus fora de casa, en què el roig-i-negres havien encaixat gols matiners que havien deixat l’equip de Bartolo sense capacitat de reacció. Va passar a Riazor (2-0) i al camp del Cádiz (2-0).

Tot i no tenir la possessió de la pilota, el conjunt roig-i-negre no es va trobar incòmode durant el primer temps, en què es van produir poques ocasions de perill clares per part dels dos equips. Ho va provar Miguel Linares, i ho va intentar Ángel Bastos amb una centrada que va passar per Ricardo Vaz i per Fran Carbia, però que no va acabar en res per unes mans involuntàries d’aquest últim.

També ho va intentar l’Oviedo a la primera meitat, però una defensa sòlida per part del Reus va impedir que els locals arribessin a la porteria roig-i-negra en gaires ocasions. Un xut d’Ibra que també va aturar Edgar Badia. I així, amb l’empat a zero es va arribar al descans.

Però van canviar les coses per als roig-i-negres en la segona meitat del partit, ja que quan no feia ni un minut que s’havia reprès el joc, Mossa va marcar el primer gol local en una jugada en què el porter del Reus no va poder fer res per aturar-la.

Linares no es rendeix

Miguel Linares va intentar arreglar-ho en la següent jugada, amb un xut de vaselina que va estar a punt de significar l’empat, però que el porter Champagne va poder aturar amb una mà providencial. Després el Reus va quedar descol·locat, sense ser capaç de generar més jugades de perill, fins que uns minuts més tard, va ser l’Oviedo qui va tornar a generar una ocasió de perill. Va ser Yoel Bárcenas qui va arribar a la porteria roig-i-negra, amb un xut que va fer un bot estrany a l’àrea petita, que va deixar completament desprevingut Edgar Badia, que no va ser capaç d’aturar el segon gol local.

Amb el 2-0 al marcador el conjunt dirigit per Xavi Bartolo ja no va ser capaç de generar ocasions de perill significatives, i es va rendir davant d’un Oviedo que no va abaixar els braços, i que va seguir aproximant-se a la porteria d’Edgar Badia. Va ser en una d’aquestes ocasions, quan Mossa va intentar xutar dins de l’àrea del CF Reus, que Mikel Villanueva va fer el penal que va acabar amb el 3-0 definitiu.

Tot i que el porter roig-i-negre va poder aturar el penal que va xutar Joselu, va quedar totalment venut per al rebuig de la pilota, que el mateix Joselu va acabar transformant en el tercer gol local.

En els darrers minuts, el davanter Miguel Linares ho va tornar a intentar, en més d’una ocasió, però en totes es va trobar amb l’actuació del porter local o d’algun dels defenses del conjunt blau, que no van permetre que el Reus escurcés distàncies al marcador.

En resum, sembla que els guions al CF Reus Deportiu se li repeteixen amb poques variacions, en aquesta ocasió, el gol matiner el van encaixar a la segona part del partit, però això no va fer variar el relat. El conjunt roig-i-negre va quedar sense capacitat de resposta davant els gols en contra, com ja és habitual.

Tenint en compte la situació en què es troba el club reusenc, als jugadors no se’ls pot exigir més. Però resulta frustrant per als aficionats roig-i-negres, que segueixen donant suport al seu equip, veure com uns jugadors tan lluitadors es queden muts i sense capacitat de reacció davant dels gols en contra.

FITXA TÈCNICA

Oviedo. Champagne, Johanesson, Osvaldo Alanís, Bolaño (Boateng, 76’), Javi Hernández, Javi Muñoz, Ramon Folch, Yoel Bárcenas, Joselu (Viti, 84’), Mossa i Ibra (Toché, 72’).

Reus. Edgar Badia, Ángel Bastos, Alejandro Catena, Gonzalo Pereira (Borja Herrera, 64’), Mikel Villanueva, Àlex Carbonell, Juan Domínguez, Mario Ortiz, Fran Carbia (Adri Guerrero, 79’), Ricardo Vaz (Alfred Planas 64’) i Miguel Linares.

Gols. 1-0, Mossa (46’); 2-0, Bárcenas (53’); 3-0, Joselu (67’).

Àrbitre. Jorge Figueroa Vázquez (Sevillà). Va mostrar la targeta groga al local Mossa, i als visitants Ricardo Vaz, Gonzalo Pereira, Miguel Linares i Alfred Planas.

Incidències. El Carlos Tartiere va viure un minut de silenci abans d’arrencar el partit en memòria de qui va ser jugador de l’Oviedo, Jesús Rodríguez López, Chuso.