Diari Més

Escola CBT, el projecte més enriquidor

Formar nous jugadors és una des les pedres angulars en les quals basa la seva existència el club tarragoní

Una fotografia d'un dels equips que actualment forma part de l'Escola CBT, de les més importants del territori.

Escola CBT, el projecte més enriquidorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bàsquet neix a la infància. No s’entendria aquest esport si milers de nens i nenes de tot arreu no practiquessin aquest esport una vegada sona el timbre del final de les classes. Tant se val el color del club o la procedència, la base, com bé indica el seu nom, és el fonament essencial per poder gaudir després del bàsquet professional. És cert que no tots arriben a dedicar-s’hi en exclusiva, però també és cert que per a la majoria tampoc és l’objectiu. Practicar un esport, per salut, per diversió, per inculcar els valors de l’esport al dia a dia, treballar en equip, aprendre a respectar a un rival. Són segurament els motius més comuns que mouen a les famílies a portar els seus fills i filles a practicar un esport en general, i en aquest cas, el bàsquet en concret.

Els més petits segurament encara no entenen aquest esport en la seva totalitat, per a ells és només un joc però que pot acabar convertint-se en la seva passió. És en aquest punt que hi entra el Club Bàsquet Tarragona amb l’Escola CBT, el projecte més enriquidor i gratificant de l’entitat. Un projecte que neix amb la filosofia de fomentar i crear nous jugadors però sempre a partir dels somriures dels petits. L’Escola CBT no té sentit sense l’alegria i els somriures dels jugadors i jugadores que en formen part.

Després d’un parèntesi, l’Escola CBT es recupera la temporada 2013-14 i segueix vigent de forma ininterrompuda fins a l’actualitat. Compresos en categoria aleví, benjamí i prebenjamí, l’actual Escola CBT compta amb l’ajuda de Vopak Terquimsa i esta composta per tres equips mixtos i un total d’una quarantena de nens i nenes. Tots ells competeixen cada cap de setmana amb l’objectiu de créixer com a jugadors, però sobretot com a persones. Fins a cinc entrenadors es cuiden i preocupen que aquests nens i nenes gaudeixin cada dia del bàsquet, i entre ells es troben dos jugadors del primer equip del CBT, Pape Mbaye i Adrià Duch.

L’Escola CBT ha anat creixent any rere any, com ho demostra que, respecte la temporada passada, l’Escola ha crescut un 33% respecte els jugadors inscrits. El gran objectiu a curt termini, poder crear un equip femení i que els nens i nenes puguin tenir continuïtat dins del club una vegada arribin a ser preinfantils (categoria amb la que s’inicia la base del Club Bàsquet Tarragona).

Però aquest projecte de l’Escola CBT no és nou. Aquest projecte va néixer fa 33 anys, el juliol del 1985, poc després de la creació del club i quan els seus fundadors ja van veure clar que calia impregnar la ciutat de bàsquet des del primer moment i que calia fer-ho també educant els petits dins dels valors de l’esport a través de la pilota i la cistella. En primera instància, l’Escola CBT va néixer amb un format diferent, com a escola d’estiu. Es va celebrar del 15 al 27 de juliol del 1985 i va aplegar a 160 nens i nenes de 9 a 11 anys. Degut a l’èxit que va tenir aquesta iniciativa es va decidir donar-li forma i continuïtat durant la temporada i per aquest motiu, tres mesos després, es va constituir l’Escola de Bàsquet del CBT.

L’esperit de llavors segueix vigent a dia d’avui. La formació de jugadors que nodreixin les categories inferiors del Club Bàsquet Tarragona però que ho facin sempre amb la voluntat de passar-ho bé, ja que la seva edat és el que els requereix. A partir d’aquí, i a mesura que vagin creixent, la seva projecció i on està el seu sostre ja està a les seves mans. Abans però, sempre tindran el record d’haver format part i haver ajudat a créixer a l’Escola CBT.

tracking