Diari Més

El 'top' que ho juga tot

Mario Ortiz és un dels tres futbolistes que ha disputat la totalitat dels minuts de Lliga amb la samarreta del Reus

Mario Ortiz, conduint una esfèrica en un duel disputat a l'Estadi Municipal de Reus.

El 'top' que ho juga totCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho va advertir Sergi Parés, director esportiu del CF Reus, durant la seva presentació. «Mario Ortiz és un jugador top de la categoria i és un luxe que el puguem fitxar». No li faltava raó al màxim responsable esportiu de l’entitat de la capital del Baix Camp, ja que va ser capaç de contractar a un futbolista que, per historial i per rendiment, s’ha convertit en un dels millors jugadors de la història recent de l’entitat roig-i-negra.

Mario Ortiz és un dels tres jugadors que ha disputat tots i cadascun dels minuts que ha jugat el CF Reus aquesta temporada. Un total de 1.260 minuts que posen de manifest la importància d’un futbolista que és l’encarregat de la darrera passada als davanters i que va acompanyat d’uns escuders tan competents com ho són Gus Ledes i Juan Domínguez. De fet, aquesta tripleta és de les millors de totes les que hi ha a la categoria de plata del futbol espanyol.

El porter Edgar Badia i el central Alejandro Catena són els altres dos futbolistes que han disputat, fins ara, tots els minuts amb la samarreta roig-i-negra. El meta, gràcies a les seves miraculoses intervencions, ha salvat al seu equip en nombroses ocasions i, el central, també ha aportat molt a aquest CF Reus que, tot i la seva crisi de resultats, sap que està fent molt més del que s’esperava d’ell, donades les condicions en les quals està jugant (inscripcions que no s’han pogut realitzar i deute que supera els cinc milions d’euros).

Ortiz té contracte amb l’entitat de la capital del Baix Camp fins el 30 de juny del 2020 amb què, en principi, no ha de marxar a cap altre equip durant el pròxim mes de juny. Li resta una campanya i mitja de contracte i, per tant, no ha de tenir cap inconvenient per a seguir a Reus. Ara bé, l’espectacular temporada que està realitzant tot i els mals resultats de l’equip està aixecant l’interès de diversos equips, els quals voldrien comptar amb aquest futbolista de cara a la pròxima campanya o, en el seu defecte, quan finalitzi la seva vinculació.

Ni s’ha lesionat ni s’ha perdut cap partit per sanció, motiu pel qual ha estat protagonista en tots els enfrontaments, alguns dels quals ha realitzat una bona actuació i, en d’altres, ha estat més discret.

tracking