Diari Més

Javier Tebas: «No m'agrada la situació que està vivint el Reus i l'hem de solucionar»

Javier Tebas lloa, durant la inauguració de la segona jornada de LaLiga Genuine, al president del Nàstic, un Josep Maria Andreu que «té molt clars els valors d’una entitat esportiva»

Javier Tebas va inaugurar, divendres, la segona edició de LaLiga Genuine al Nou Estadi.

Javier Tebas: «No m'agrada la situació que està vivint el Reus i l'hem de solucionar»LaLiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Com va acollir Javier Tebas una proposta com la de posar en marxa una Lliga Genuine quan li va proposar el Nàstic?

—Em va costar trenta segons dir que sí. Vaig assimilar-ho ràpidament i em vaig adonar que estàvem davant d’una situació que podia canviar la vida de moltes persones. No només a aquests nois que tenen alguna discapacitat intel·lectual, sinó també a tanta i tanta gent que s’ha acabat sensibilitzant amb aquest assumpte. Per tant, vaig pensar: endavant amb el projecte.

—Vostè esperava que LaLiga Genuine es convertís en el que representa ara, o potser, fins i tot, ha superat les seves expectatives?

—LaLiga Genuine va superant les expectatives cada any. Mai arribes a pensar que hi ha gent que s’hi adhereix i acaba sent així. A banda, veus a persones que s’adonen que és un súper projecte i s’il·lusionen amb ell.

—L’Álvaro i el Rubén (els capitans del Nàstic Genuine) ja són dues icones al territori espanyol.

—Són dos fenòmens. Són dues icones que estan empenyent el projecte únicament amb la seva forma de sentir el futbol.

—Actualment, dels 42 equips que juguen a Primera i a Segona Divisió, 30 participen a LaLiga Genuine. Quan hi serà tothom?

—No ens hem de posar terminis. Crec que aniran arribant. Cadascú ha de triar el moment que cregui oportú.

—Li he de preguntar per la situació esportiva del Nàstic, cuer a Segona A.

—No m’agrada que cap club es trobi en aquesta situació, però queda molta temporada i veurem què passa amb tothom. El Nàstic treballa i crec que pot revertir la situació.

—Presidents com Josep Maria Andreu són un exemple a LaLiga?

—A mi m’agrada molt el Josep Maria com a president. És un gran president. És un gran president i un home que té molt clars els valors que ha de tenir una entitat esportiva.

—A Reus també hi ha complicacions, però aquestes són econòmiques.

—Sí. Veurem si podem capgirar la situació. Ens hem citat d’aquí a uns dies a la Lliga per veure si van trobant solucions i si els podem orientar. No ens agrada la situació que està vivint el Reus i s’ha de solucionar.

—Quina solució té?

—Ells saben que tenen una pressió de creditors i que han de posar uns diners a curt termini. Esperem que cobreixin l’ampliació de capital.

—Tan malament van fer les coses?

—No ho valoraré. Tenen un expedient disciplinari obert a la Lliga, però intentarem buscar la resolució, ja que el Reus està per damunt de la situació.

—Creu que s’està fent massa rebombori amb el partit que vostè vol que es jugui a Miami entre dos equips de Primera Divisió?

—Sense dubte. Gairebé tots els clubs volen, menys un. Estem parlant d’un partit de 380, però així és Espanya. Entre tots l’engrandim i l’empetitim.

—Quina opinió li mereix tot el que ha succeït al voltant del vicepresident de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), Andreu Subies.

—Crec en la presumpció d’innocència. En aquest cas, però, la RFEF hauria d’haver obert una investigació per saber si el motiu de la denúncia era cert o no ho era. No fa falta que ho decideixi un jutge. La Federació mou diner públic.

—Veurem algun dia una abraçada entre Javier Tebas i Luis Rubiales?

—A la institució de la RFEF sempre l’abraço, una altra cosa és que no estigui d’acord amb qui la dirigeix. Podem treballar conjuntament i es pot fer sense abraçades.

tracking