Diari Més

Imanol García reforça el centre del camp del Nàstic

El migcampista arriba de l’Osasuna, on no compta

Imanol García, entrenant amb l'Osasuna.

Imanol García reforça el centre del camp del NàsticEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ja té lligat a l’home que ocuparà la fitxa de César Arzo després que la Lliga de Futbol Professional (LaLiga) li hagi donat la baixa per lesió de llarga durada. Es tracta d’Imanol García, centrecampista de 22 anys que prové de l’Osasuna, també de Segona Divisió A, i que arriba a Tarragona per a completar una demarcació que està molt coixa a causa de les lesions i de la previsió que es va fer durant la pretemporada.

El jugador arriba cedit a Tarragona fins a finals de temporada, quan tornarà al conjunt navarrès, on ell sempre ha tingut el desig de triomfar. Aquest dimarts s'incorporarà als entrenaments amb els que seran els seus nous companys fins el 30 de juny del 2019.

Tot i la seva joventut, Imanol és tot un tot terreny en el centre del camp. Es va formar a l’Osasuna i va arribar al primer equip la temporada 2016-17, on va participar en un total de vuit enfrontaments. La passada campanya va marxar cedit al filial del Villarreal on, en el grup tercer de Segona Divisió B, va jugar un total de 39 enfrontaments.

El futbolista nascut a Ezcároz ha disputat únicament 116 minuts a Segona Divisió A en el que va de temporada. Va sortir des de la banqueta en la jornada inaugural, en la derrota contra el Mallorca (1-0), on va jugar 13 minuts. Va tenir més participació, amb 32 minuts jugats, la següent setmana. L’Osasuna va empatar a casa amb l’Elche (1-1). A Granada, en la tercera jornada, va ser titular, disputant 71 minuts, i no va poder fer res per evitar la derrota dels seus per 2-0.

Un ensurt

La següent jornada, Imanol García no va disposar de cap minut i, tot seguit, va protagonitzar un desagradable episodi que va posar la por al cos a molts dels seus companys. El dia 9 de setembre estava entrenant amb la resta de futbolistes que no van jugar a Almeria. De sobte, mentre s’exercitava, el jugador va caure a terra en perdre el coneixement. Es va aixecar instants després i, pel seu propi peu, va poder retirar-se del camp. No era la primera vegada que li succeïa, ja que a l’abril del 2016, entrenant amb l’Osasuna Promesas (filial dels navarresos) va tenir un episodi similar, igual que a l’anterior temporada, quan estava cedit al Villarreal B.

Un futbolista necessari

Enrique Martín, entrenador del Nàstic, creu vital reforçar el centre del camp. Imanol García és el primer, però no serà l’últim a reforçar aquesta demarcació. El fet que actualment només David Rocha i Javi Márquez estiguin disponibles a causa de la lesió de Fali i dels problemes físics de Ramiro Guerra motiva que les incorporacions en aquesta demarcació cobrin gran urgència.

Viti, futbolista del filial, va ser un dels onze titulars aquest dissabte a La Rosaleda, contra el Málaga, fet que denota que manquen reforços. Ara bé, el jugador de la Pobla ho va fer bé. De fet, juntament amb Brugui, va ser el millor d’un equip que, a banda de no guanyar, està oferint una pèssima imatge per allà on passa. El Consell d’Administració no ho vol permetre i entre la directiva, Arnal Llibert i Antonio Prieto intentaran buscar les millors solucions. Aquestes, passen, segons el club, en la parcel·la del centre del camp, per l’arribada d’Imanol i d’un altre jugador durant el mercat d’hivern.

Ramiro Guerra

Arribarà un futbolista en el mercat d’hivern per a cobrir la demarcació de centrecampista sempre que Ramiro Guerra es recuperi. Així, comptant a Imanol García, serien cinc els jugadors del primer equip per a repartir-se tres posicions, en el 5-3-2 que proposa Enrique Martín.

tracking