Diari Més

Enrique Martín: «Em jugaria un 70% del sou a què el Nàstic se salva»

L'entrenador confia plenament en les possibilitats de l'equip en la prèvia de la Copa Catalunya contra el Vilafranca (19.45 hores)

Enrique Martín, durant l'entrenament d'aquest dimarts.

Enrique Martín: «Em jugaria un 70% del sou a què el Nàstic se salva»Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona s'enfrontarà aquest dimecres al Vilafranca, en el duel corresponent a les semifinals de la Copa Catalunya, a camp contrari i a tres quarts de vuit del vespre.

A Enrique Martín no li sobra aquest partit ja que, segons ha confirmat el mateix entrenador del conjunt grana, «ens va bé per posar a la gent que està jugant menys». Li servirà per «veure els nois del B, tot i que ja els he anat seguint».

El que interessa, però, és el que succeeixi a la Lliga, competició que decidirà si el Nàstic continua la pròxima temporada sent un club professional, o no. Enrique Martín ho sap i es mostra molt confiat de cara a les opcions de permanència del duel. En ser preguntat per, en cas de ser legal, quanta part del seu sou s'apostaria per la permanència del Nàstic, el tècnic va contestar que «el 70%, per quedar-me alguna cosa», seguit d'un somriure. A això, continuava que «apostaria el 100% perquè l’equip està agafant el to. Ho aconseguirem segur, amb el suport del públic i amb l’ajuda de tota la gent».

Imanol García

Enrique Martín ha valorat l'arribada d'Imanol García, el qual va ser anunciat oficialment durant el matí d'aquest dimarts i que va exercitar-se amb la resta de companys en el primer entrenament de la setmana. «Té treball, un gen competitiu. Ha jugat vuit o deu partits a Primera Divisió i té experiència en una fase d’ascens amb el Villarreal B. Ens aportarà aquest gen competitiu. Potser no té l’exquisidesa tècnica que hi ha en altres llocs, però ens anirà molt bé», ha argumentat l'entrenador, que ha continuat dient que «el jugador navarrès en general és solidari i té compromís».

El tècnic del Nàstic ha reconegut que va tenir dubtes a l'hora d'escollir quina posició s'havia de reforçar. Cal recordar que el Nàstic ha pogut fitxar a un jugador en actiu perquè la Lliga de Futbol Professional (LaLiga) va acceptar la lesió de llarga durada de César Arzo, que té mal al genoll i que, previsiblement, no podrà tornar a jugar al futbol. «Des del moment en el qual sabem que hem de fitxar, jo tinc dos plantejaments: per a la zona del darrere o pel centre del camp. Imanol estava preparat per a venir, ja que estava entrenant bé amb l’Osasuna, i està per a jugar dissabte», ha explicat l'entrenador, el qual confia molt en un futbolista que ja va estar a les seves ordres i que segurament serà molt important en el que resta de temporada.

Les fitxes

Hi haurà més incorporacions pròximament. N'hi haurà en el mercat d'hivern i podria produir-se alguna arribada més, abans, en forma de jugador lliure. I és que el fet que el Nàstic compti amb dues fitxes lliures de jugador de camp motiven que el club pot anar al mercat. Això sí, ha de ser un futbolista a l'atur. Serà complicat trobar jugadors que puguin ajudar de forma immediata sense tenir ritme competitiu, i el club ho sap.

Un dels moviments que farà el Nàstic durant la pròxima obertura de mercat és que algun futbolista dels habituals amb el primer equip que té fitxa del filial passi a tenir fitxa professional. En aquest sentit, Enrique Martín ha apuntat que «a mi m’agradaria que Luis Suárez tingués fitxa professional. Ell és un davanter que ens donarà molt».

No mira el DNI

Finalment, Enrique Martín ha parlat sobre jerarquies al seu equip. Viti, centrecampista de la Pobla, va ser titular a Málaga en comptes de Javi Márquez. Sobre aquesta situació, Martín ha determinat que «Javi Márquez? No miro el carnet d’identitat, on ha jugat ni si té divuit o 38 anys. Qualsevol jugador té possibilitats de jugar amb mi». «Jo també vaig jugar a Primera Divisió i ara no estic ni per fer-ho a Preferent», ha sentenciat.

tracking