Enric Gallego enfonsa al Reus (1-4)

L’Extremadura aconsegueix remuntar el partit amb un estel·lar Enric Gallego

Ricardo Vaz ha avançat al Reus en el marcador

Enric Gallego enfonsa al ReusCF Reus

Xavi Bartolo era conscient que el partit d’avui era molt important per al Reus que necessitava la victòria per no enfonsar-se als llocs de descens a Segona Divisió B. Abans de començar el partit, els roig-i-negres ocupaven la dinovena posició, la primera del descens però estaven empatats a punts amb la salvació.

El tècnic ha decidit tornar al 4-3-3 que tantes alegries ha donat a l’afició del Baix Camp i abandonar el 5-3-2 que va establir per guardar l’esquena i no encaixar tants gols. Aquest canvi de sistema ha permès al Reus recuperar la possessió que havia perdut en els últims enfrontaments i amb ella semblava que l’equip tornava a anar pel bon camí.

De fet, els reusencs s’han avançat ben aviat en el marcador gràcies a un error en la sortida de pilota de l’Extremadura que l’ha regalat a Linares. El davanter aragonès ha deixat la pilota per a Ricardo Vaz que des de la frontal ha disparat a porteria i, després de tocar al travesser, ha endinsat la pilota al fons de la xarxa. Només era el minut 12 i el Reus ja havia aconseguit fer el més difícil, posar-se per davant en el marcador. Ningú intuïa el que acabaria succeint. El Reus ha estat a punt de fer el segon gol un minut després en una doble ocasió però en cap d’elles ha aconseguit rematar a porteria.

L’Extremadura s’ha recompost uns minuts més tard i ha començat a empènyer posant contra les cordes al Reus. A la mitja hora de partit Valverde, des de la banda dreta, ha fet una centrada-xut que s’ha enverinat i ha obligat a Badia a estirar-se al màxim per desviar la pilota amb la punta dels dits al travesser i a córner. Aquest ha estat el primer avís dels extremenys que poc després han tornat a gaudir d’una bona ocasió. Aquest cop ha estat Chuli qui ha posat a prova a Badia després de desfer-se de Catena i Mario Ortiz dins l’àrea, ha xutat al primer pal i el porter roig-i-negre ha tornat a salvar els mobles al seu equip amb una gran intervenció.

El conjunt entrenat per Rodri estava gaudint de més ocasions de gol i era qüestió de temps que arribés el primer, més tenint en compte que a les seves files té el pitxitxi de Segona Divisió, ara ja en solitari. El gol del pitxitxi, Enric Gallego, ha arribat quan més mal fa, als minuts finals de la primera meitat quan ha rematat una centrada des de la banda dreta. Amb l’empat al marcador ha finalitzat la primera meitat.

Els segons 45 minuts han tingut un dominador clar, en quant a ocasions, l’Extremadura mentre que el Reus seguia gaudint de la possessió de la pilota, una possessió estèril perquè pràcticament no ha aconseguit arribar a la porteria rival. Quan només s’havien disputat deu minuts d’aquesta segona part Enric Gallego ha tornat a marcar per avançar a l’Extremadura al marcador. Altre cop amb una rematada de cap que ha superat per alt a Badia.

Tot i el gol el Reus no s’ha vençut i a punt ha estat d’empatar el partit mitjançant Linares que ha provat sort a la mitja volta des de l’interior de l’àrea però l’esfèrica ha sortit lleugerament desviada. Dos minuts després, Enric Gallego ha tornat a imposar la seva llei i ha anotat el tercer gol de l’Extremadura gràcies a una errada de Gus Ledes. El portuguès, era l’últim home per treure la pilota jugada i quan ha decidit cedir-la cap a Badia ha estat massa tard perquè Enric li ha pres la cartera, s’ha driblat al porter i ha finalitzat a porteria buida. Hat-trick del de Martorell que encara tenia més fam.

Amb aquest gol els ànims dels jugadors i l’afició del Reus ja han caigut per complet i han hagut d’aguantar un quart gol, també d’Enric Gallego. Aquest ha arribat al minut 83’ després de desfer-se d’Olmo i Catena i finalitzar amb un xut potent. I l’Extremadura encara ha tingut temps de fer el cinquè però Badia ho ha evitat amb una bona parada. Willy ha punxat a la perfecció una pilota en llarg dins l’àrea del Reus, ha fintat a Catena i ha disparat al primer pal on Badia ha desviat a córner.

En definitiva, l’Estadi ha vist un dels pitjors partits del Reus justament quan necessitava més que mai la victòria per seguir, com a mínim, a prop del descens. Ara, amb aquesta derrota, veu com l’Extremadura es posa just per sota d’ells a només un punt i està a l’espera del que faci el Córdoba que els podria avançar a la classificació.

FITXA TÈCNICA

Reus. Badia, Bastos, Olmo, Catena, Borja Herrera, Gus Ledes (Carbonell 79’), Juan Domínguez, Mario Ortiz, Carbia (Enri 71’), Ricardo Vaz (Alfred 79’) i Linares.

Extremadura. Álvaro Fernández, Pomares, Íñigo López, Pardo, Álex, Fausto, Roberto Olabe, Kike Márquez (Diego Capel 84’), Valverde (Granero 73’), Chuli (Willy 54’) i Enric.

Gols. 1-0 Ricardo Vaz (12’), 1-1 Enric Gallego (44’), 1-2 Enric Gallego (57’), 1-3 Enric Gallego (65’) i 1-4 Enric Gallego (84’)

Àrbitre. Santiago Varón Aceitón (col·legi balear) ha amonestat a Gus Ledes (32’) i Olmo (56’) per part dels locals.

Incidències. Partit disputat a l’Estadi Municipal del Reus davant 2.932 espectadors.