Diari Més

El genoll d'Arzo diu prou

LaLiga accepta la baixa del futbolista, obligat a penjar les botes a causa de la seva darrera lesió

César Arzo, durant un entrenament amb el Nàstic a principis del mes de febrer.

Arzo és dubte per viatjar a AlcorcónCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

César Arzo penjarà les botes. De fet, el futbolista encara no ho ha anunciat, però el que està clar és que no jugarà més a causa de les constants molèsties en el seu genoll, les quals l’han impedit tornar als terrenys de joc després de caure en el dic sec durant el partit contra el Deportivo de la Coruña disputat al Nou Estadi.

El seu club, el Gimnàstic de Tarragona, havia demanat feia algunes setmanes a la Liga de Fútbol Profesional (LaLiga) la baixa de llarga durada per la lesió en el genoll dret patida pel futbolista en el duel contra els gallecs, desenvolupat el 30 de setembre, i que va acabar amb victòria visitant (1-3). El futbolista va fer un mal gest i va notar, a les acaballes del duel, que no podia més. No va tenir temps de ser substituït i va marxar del camp amb una cara que denotava que alguna cosa greu li passava.

Des d’aquell enfrontament, Arzo mai ha pogut entrenar amb normalitat amb la resta de companys, ja que el seu genoll ha dit prou. Prop de fer els 33 anys (els complirà el 21 de gener del 2019), el jugador segurament no tornarà a vestir-se de curt tenint en compte que les lesions de genoll són complicades a causa de l’exigència que té el futbol professional.

Arzo únicament va disputar l’esmentat partit contra el Deportivo (els 90 minuts) i l’inici del Las Palmas-Nàstic de la quarta jornada del campionat de Lliga, en el qual va ser expulsat als 28 minuts i que va finalitzar amb golejada canària (4-0). La resta, gairebé sempre fora de la convocatòria. El futbolista va arribar al Nàstic durant el mercat d’hivern de la temporada passada i va ajudar a l’equip a assolir la permanència a la categoria de plata. Es presumia com a un futbolista important aquesta campanya, però no ha pogut ser.

Una fitxa lliure

El fet que LaLiga hagi optat per a acceptar la baixa d’Arzo per lesió motiva que el Nàstic pugui realitzar una contractació. Ja hi havia dues fitxes lliures, però fins ara el Nàstic únicament podia contractar jugadors en estat d’atur. El cas d’Arzo, però, és completament diferent i, en tractar-se d’una baixa per lesió de llarga durada el Nàstic podrà contractar a qualsevol futbolista de Primera Divisió o de Segona Divisió encara que hagi jugat amb el seu equip.

Així, el director esportiu, Arnal Llibert, té un marge de maniobra major per a intentar portar un futbolista que ajudi a cobrir les moltes mancances que té actualment l’equip grana. Llibert porta setmanes treballant a la cerca i captura d’un bon futbolista per si LaLiga acceptava la baixa d’Arzo i després de la lesió de Ramiro Guerra, que no va finalitzar l’entrenament d’aquest dijous, el club s’ha posat mans a l’obra a la cerca d’un centrecampista que pugui complementar a Fali, David Rocha i Javi Márquez i que, a més, incrementi el nivell de la plantilla. Una vegada s’obri el mercat d’hivern, el Nàstic intentarà escometre l’arribada d’un altre migcampista, però amb l’avantatge que suposa fer-ho en l’obertura de la nova finestra de fitxatges.

tracking