Diari Més

Ni intensitat, ni joc, ni resultats

El Nàstic no només no ha millorat amb l’arribada de Martín, sinó que sembla que va a la baixa i necessita reaccionar d’immediat

Enrique Martín, entrenador del Nàstic, en el partit disputat aquest dilluns al Nou Estadi davant de Zaragoza.

Ni intensitat, ni joc, ni resultatsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona continua ocupant el fanalet vermell de la taula classificatòria del campionat de Lliga de Segona Divisió A. Els tarragonins s’hi ha instal·lat per mèrits propis i, després de la disputa de gairebé un terç del torneig (es complirà aquest cap de setmana), les sensacions no poden ser pitjors.

Després d’una planificació de plantilla que cada dia sembla més deficient, el canvi d’entrenador no ha fet l’efecte esperat. Ara bé, Enrique Martín tan sols ha tingut dues setmanes per a poder treballar amb l’equip grana i per a prendre decisions, encara que en un esport com el futbol el temps no ha de ser, mai, una excusa, ja que per a tots els equips, des del líder fins al 22è classificat de la taula, sumar de tres en tres és vital.

En l’arribada d’Enrique Martín al Nàstic de Tarragona, el tècnic va assegurar que la intensitat era innegociable en tots els seus equips i, el tarragoní, no seria menys que la resta de conjunts en els quals ha militat. Aquesta únicament s’ha vist reflectida, i de forma lleu i passatgera, en el primer duel disputat pels tarragonins amb el tècnic navarrès al capdavant.

El 2-1 contra l’Oviedo va tapar moltes mancances que es van veure en el mateix partit. El Nàstic no va jugar bé, va estar pitjor que els rivals, però un gol in extremis de Raúl Albentosa va deixar el triomf a casa. Semblava (era evident que no era així) que s’havien solucionat tots els mals del Nàstic. El mateix Martín va assegurar que un empat a Albacete la setmana següent no era un mal resultat, però amb el que va tornar el Nàstic va ser amb una derrota en un dels majors ridículs futbolístics que es recorden a Tarragona, similar al d’aquest dilluns, quan un Zaragoza sense futbol ni arguments va endur-se el triomf (1-3) en un partit després del qual sembla que s’ha de produir un punt d’inflexió si no es vol pensar en altres coses, més catastròfiques, abans de temps.

A nivell futbolístic, són moltes les mancances que té l’equip. Algunes d’elles són les següents.

1. ORFES D’INTENSITAT

Els jugadors hi han d’anar més que mai. Tenen un entrenador que els obliga a mossegar però que, en la majoria de minuts en els quals Enrique Martín ha estat a la banqueta, ho ha fet amb un equip tou al camp, desganat en moltes ocasions i sense actitud en d’altres. Si l’equip no és capaç de complir la primera premissa, malament.

2. MASSA TOUS

La defensa del Nàstic és un regal constant. Jugar amb cinc defensors no està oferint més seguretat al Nàstic, ans el contrari. Els davanters rivals es troben amb esfèriques que ni tan sols havien lluitat i accions com la del gol que va regalar Cadamuro a Albacete o Javi Jiménez contra el Zaragoza (per posar dos exemples, ja que la resta tenen tanta culpa com ells) han perjudicat molt al Nàstic. En els darrers tres partits de Lliga, el Nàstic ha encaixat sis dianes. L’equip ha de començar per estar segur al darrere.

3.SENSE MIG DEL CAMP

En un 5-3-2 i amb Ramiro Guerra lesionat, Fali, David Rocha i Javi Márquez són els únics tres centrecampistes disponibles. Tete Morente, Omar Perdomo o Brugui han anat entrant a la mitja punta però, experiments a banda, és evident que falta qualitat i quantitat a la medul·lar del Nàstic. Totes les línies del camp exigeixen reforços en el mercat d’hivern (si es pot abans, millor), però el centre del camp encara més. Sembla que el filial, de moment, no compta, pel que s’ha d’actuar d’immediat. Les molèsties que té Fali implicaran un nou invent a la medul·lar a Màlaga i les provatures acostumen a no sortir bé.

4. SENSE QUALITAT

A la plantilla del Nàstic de Tarragona li falta qualitat. Enrique Martín creu que sí que n’hi ha. Se n’està auto-convencent, però és ben coneixedor que a l’equip li falta un futbolista que agafi la pilota i que sigui capaç de generar futbol i algun altre que sobrepassi una línia i que pugui fer una última passada o disparar amb perill. Les ocasions de gol contra el Zaragoza aquest dilluns es poden comptar amb un dit. De fet, el gol de Fali va ser l’únic perillós, i això és inadmissible.

5. NO HI HA GOL

Són nou dianes les que ha marcat el Nàstic en el que va de temporada. Nou gols en tretze partits situen als tarragonins, juntament amb el CF Reus, com l’equip que menys gols ha marcat en aquesta arrencada de temporada. D’aquests nou gols, dos són obra de Raúl Albentosa i dos més de Fali. Els altres cinc, els han marcat Luis Suárez (2), Manu del Moral (2) i Tete Morente. Únicament tres atacants han vist porteria en una plantilla on també hi són Manu Barreiro, Uche, Omar Perdomo o Dumitru. Els davanters no marquen i els centrecampistes tampoc han vist porteria. Aquí tampoc rutlla l’equip.

tracking