Diari Més

Els salaris, bloquejats fins que el Reus solucioni la situació econòmica

Fins al 10 de desembre el club té temps de pagar els sous, i si no ho fa, alguns jugadors es plantegen marxar

Imatge de Tito Ortiz, que es planteja rescindir el contracte si el 10 de desembre no cobra.

Imatge de Tito Ortiz, CF Reus, FutbolOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació econòmica del CF Reus Deportiu està a punt de trobar-se en una situació límit. Si no hi ha canvis, el pròxim dia 10 de desembre es complirà el tercer més sense que els jugadors i també els treballadors del club cobrin el seu salari.

Els contractes dels futbolistes estipulen que amb tres sous consecutius impagats, els jugadors són lliures d’exigir que el club rescindeixi el seu acord, i de buscar un altre equip, una mesura que alguns membres de la plantilla ja s’estan plantejant com a possibilitat, ja que de moment, no sembla que la situació econòmica de l’entitat reusenca s’hagi de solucionar a curt termini.

En les declaracions posteriors al partit de dissabte passat a Cadis, els capitans de l’equip reusenc, Jesús Olmo i Edgar Badia ja van comentar que la plantilla fa el que pot tenint en compte la situació en què es troba, i és que després de dos mesos sense cobrar el sou, i sense senyals de nous inversors que injectin capital al club reusenc, no es pot exigir massa més als jugadors roig-i-negres, ni tampoc a l’equip tècnic.

L’entrenador del Reus, Xavi Bartolo, ha especificat en més d’una ocasió que, actualment, la part esportiva del club i l’administrativa funcionen de forma molt separada, per intentar no involucrar més del compte els jugadors en el serial que viu l’entitat a escala econòmica. Una mesura que s’havia demostrat prou eficient, veient la cohesió i la capacitat de treball que ha anat demostrant la plantilla roig-i-negre en aquest inici de temporada, però a mesura que passen els mesos i la situació s’allarga, sembla que aquesta separació entre els dos vessants del club ja no resulta tan efectiva.

Alguns jugadors de l’equip comencen a plantejar-se que la millor opció per a ells, és arribar als tres mesos d’impagament de salari per poder desvincular-se del club reusenc i deixar de banda els problemes econòmics de l’entitat. Ja que si no arriba un inversor que compri el club o que injecti una quantitat considerable de capital al CF Reus Deportiu, sembla que la situació precària en què es troba l’entitat no millorarà.

Els sous bloquejats

En la roda de premsa sobre la darrera junta d’accionistes que Joan Oliver i Xavier Llastarri van oferir el passat 30 d’octubre, el màxim accionista del club va comentar que, actualment, hi ha una quantitat de diners que pertanyen al CF Reus Deportiu, però que LaLiga té retinguts fins que el club regularitzi la seva situació, una quantitat que podria servir per cobrir, almenys una part dels salaris de la plantilla roig-i-negra.

Tot i que, precisament, se suposa que els diners que els clubs dipositen a l’entitat organitzadora per poder participar en el campionat, ha de servir per fer front a possibles impagaments, com és el cas actual del CF Reus Deportiu amb els sous dels seus futbolistes.

La situació dels no-inscrits

Tito Ortiz ja va anunciar, no fa massa, que havia denunciat el club roig-i-negre davant l’AFE per incompliment del seu contracte, ja que l’acord especifica que el CF Reus es compromet a fer fitxa professional al jugador, una condició que el club no va poder complir. Tot i que, segons el mateix Tito, el motiu pel qual va decidir iniciar els tràmits legals contra l’entitat reusenca, va ser la negativa del club a allargar-li el contracte per la temporada vinent.

Segons Ortiz va comentar a aquest diari, si la denúncia que ja va presentar no avança, i arriba el 10 de desembre sense haver cobrat cap de les nòmines pendents, el jugador no descarta fer valer els seus drets i rescindir el contracte amb el club per poder buscar-se una alternativa.

El jugador també va puntualitzar que aquests dies al club es viu un ambient «enrarit», ja que considera que la directiva no es comunica prou amb els jugadors, i aquests estan «preocupats».

tracking