El Reus segueix sense capacitat de reacció davant dels gols en contra

Un guió similar al del partit a la Corunya, encaixant l’1-0 als primers minuts, va deixar l’equip venut a Cadis

Imatge de Fran Carbia i Alfred Planas en una jugada del partit del CF Reus de dissabte al Ramón de Carranza.

El Reus segueix sense capacitat de reacció davant dels gols en contraCadiz CF

Sembla que el guió del partit contra el Deportivo (2-0) de fa dues setmanes es va repetir dissabte. Un gol del Cádiz al minut 7 de partit, fruit d’una rematada de cap de Manu Vallejo, va deixar els roig-i-negres sense capacitat de reacció, altra vegada. No és el primer cop que el Reus queda en aquest estat, va passar a la Corunya, i a Almeria (2-0) també. El joc del CF Reus Deportiu es basa, sobretot, en la capacitat defensiva de l’equip, que li ha de permetre sobreviure amb les poques ocasions de gol que genera, però la Segona A és una categoria molt exigent, i alguns dels rivals amb qui es troben els reusencs són perfectament capaços de superar les línies defensives de l’equip, almenys en ocasions puntuals, i el fet que els roig-i-negres tendeixin a no ser capaços de sobreposar-se als gols en contra, comença a ser preocupant.

Davant del Cádiz aquest dissabte van fallar diversos aspectes, no només la capacitat de reacció, però el fet que l’equip perdés el control del partit de forma tan alarmant després de la primera diana dels locals, fa pensar que aquest és el principal problema del Reus. En aquest sentit, el partit de Riazor va ser lleugerament millor que el de Cadis, ja que almenys, a Galícia, els reusencs van intentar mantenir cert control del joc després d’encaixar el primer gol en el primer minut de partit. Mentre que al Ramón de Carranza, els roig-i-negres van veure com Edgar Badia, possiblement el millor jugador del Reus abans-d’ahir, aturava el que podia haver estat una golejada dels locals, ja que els errors de la defensa roig-i-negra van permetre als homes d’Álvaro Cervera generar perill en nombroses ocasions.

L’entrenador roig-i-negre, Xavi Bartolo, va decidir prescindir de la defensa de cinc que havia estat alineant en els darrers partits, segons ell mateix va explicar en el post partit, per respondre a les capacitats dels locals, però tot i els canvis del tècnic del Reus, el Cádiz va saber apropiar-se del control del partit en els primers minuts, i el va mantenir fins al final de l’enfrontament.

Edgar Badia

El porter del CF Reus Deportiu va ser una de les poques notes positives de l’actuació de l’equip d’aquest dissabte. Les seves aturades van parar els peus a un Cádiz que podria haver signat la segona golejada consecutiva a casa seva. Però que el porter sigui el millor jugador del partit no diu gaire cosa de la resta del conjunt roig-i-negre, que es va veure clarament superat per un equip que va saber dominar la trobada des del principi.

«Un partit fluix»

Així van definir el paper del Reus a Cadis alguns dels jugadors roig-i-negres després de la derrota al Ramón de Carranza. Ho van reconèixer el porter, Edgar Badia, i el lateral, Borja Herrera, a les xarxes socials, el conjunt reusenc no va fer un bon partit, i també l’entrenador, Xavi Bartolo, en la roda de premsa de després del matx. El tècnic roig-i-negre va mencionar els problemes del CF Reus Deportiu a l’hora de reaccionar davant d’un resultat advers: «Amb marcadors igualats ens en sortim prou bé, però amb marcadors en contra ens costa».

El capità del Reus, Jesús Olmo, va ser un dels jugadors que va parlar després del partit, i en el seu cas, el central va decidir buscar el cantó positiu i assegurar que, tot i el resultat advers, l’equip «té molta confiança» i «seguirà treballant cada dia», Olmo també va afegir que la plantilla fa «tot el possible» amb els recursos que «té a les seves mans», en clara referència a la situació econòmica que viu actualment el club roig-i-negre.En la seva publicació a les xarxes, Borja Herrera també va assegurar que l’equip treballaria amb intensitat per afrontar els pròxims reptes, com el partit de la setmana que ve contra l’Extremadura a l’Estadi Municipal.