Diari Més

El Reus Deportiu demana cinc anys de presó per a l'expresident del club Joan Sabater

L'exdirigent s'hauria gastat, presumptament, més de 157.000 euros amb la targeta del club en sis anys

Imatge de l'expresident Joan Sabater.

Joan Sabater, president, Reus DeportiuFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Reus Deportiu demana cinc anys de presó per al seu expresident Joan Sabater, en el judici que se celebrarà per presumpta estafa i apropiació indeguda de més de 157.000 euros, en sis anys, gastats amb la targeta del club.

Segons informa l'entitat esportiva de Reus (Baix Camp), el fiscal demana de la seva banda dos anys de presó i recorda que el cas va néixer de dues demandes pocs dies després de les eleccions del 2011, guanyades per Mónica Balcells.

Les demandes les van presentar dues persones de la candidatura de Sabater en contra de Balsells, «per estendre rumors sobre irregularitats en la situació financera i per irregularitats en la campanya electoral que podien perjudicar l'economia del club».

Encara que la fiscalia va arxivar el cas, va obrir una nova causa per «indicis fefaents d'apropiació indeguda continuada de Sabater».

La xifra de les despeses sense justificar de la targeta «Visa Or» ascendia a 152.000 euros en els sis últims anys de mandat de l'expresident, entre els anys 2005 i 2011.

La majoria, segons la Fiscalia, fan referència a compres en grans magatzems, reintegraments en efectiu de 500 euros que sumen 38.760 euros; pagaments a restaurants -alguns d'ells pròxims a la residència d'estiu de Joan Sabater- i compres en dates nadalenques.

També consten fins a 5.138 euros de despeses en un centre dietètic i consultes a un traumatòleg privat.

tracking