Diari Més

L'encert a porteria segueix sent l'assignatura pendent del CF Reus

La manca de gol en el primer tram de la temporada deixa sense efecte el bon joc dels roig-i-negres

Imatge de Miguel Linares i alguns companys celebrant un gol en el partit contra el Granada a l'Estadi Municipal.

L'encert a porteria segueix sent l'assignatura pendent del CF ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus Deportiu suma 13 punts i és setzè a la classificació de la Segona Divisió A. En les dotze jornades que s’han disputat fins ara, els roig-i-negres han encaixat cinc derrotes, i han aconseguit quatre empats i tres victòries, unes xifres que s’expliquen mirant el balanç de gols, encaixats i marcats, per l’equip de la capital del Baix Camp; els roig-i-negres només han aconseguit fer nou dianes, i han encaixat tretze gols.

Aquestes xifres mostren que el CF Reus Deportiu és un dels tres equips que menys gols ha marcat en les dotze jornades de Lliga que s’han disputat fins ara, empatat a gols amb el Rayo Majadahonda, que es troba un lloc per sota en la classificació, i només per sobre del cuer, el Nàstic, que ha fet vuit dianes, en canvi, pel que fa als gols encaixats, el Reus es troba en una mitjana més similar a la dels equips que ocupen les posicions mitjanes de la classificació.

Tenint en compte que els roig-i-negres rendeixen prou bé pel que fa a la defensa, queda clar que l’aspecte a millorar és, per descomptat, l’atac. I és que són molts els partits dels reusencs que han acabat en empat o en derrota per la mínima, que es podrien haver capgirat si l’equip hagués estat capaç de generar més ocasions de perill, i sobretot, de definir més de cara a porteria.

L’equip dirigit per Xavi Bartolo no ha encaixat més de dos gols en cap partit de Lliga, i només en va encaixar tres en la tercera eliminatòria de Copa del Rei contra l’Almería, quan va arriscar per intentar igualar el resultat del partit. Però la part positiva d’encaixar pocs gols, queda deslluïda si no se’n marquen prou, i és que el CF Reus Deportiu només ha estat capaç de fer dos gols en dos partits de Lliga, al camp de l’Elche (0-2), i a casa contra el Rayo Majadahona (2-1), i en un enfrontament de Copa, al camp de l’Osasuna (1-2).

A més, el conjunt roig-i-negre només ha marcat en set partits, dada que remarca que l’equip reusenc ha deixat la porteria contrària a zero en sis ocasions.

Els números deixen clar que al Reus li falta generar ocasions, i sobretot transformar-les, per aconseguir puntuar de forma més habitual.

Ja s’ha comentat en diverses ocasions que la plantilla del CF Reus Deportiu, limitada per les inscripcions que no es van poder realitzar a causa del límit salarial imposat per LaLiga i per les lesions, és especialment curta pel que fa als davanters, ja que amb l’únic davanter del primer equip amb qui l’entrenador ha pogut comptar de forma ininterrompuda ha estat Miguel Linares, únic jugador que ha aconseguit marcar en tres ocasions.

El tècnic roig-i-negre ha trobat recursos ofensius en homes del filial del Reus com Alfred Planas, Ruben Enri o Adrià Arjona, però, tot i que aquests jugadors han demostrat bon rendiment, no han pogut millorar gaire les xifres.

Copa Catalunya

Avui a les set de la tarda el Reus Deportiu s’enfronta a l’Espanyol B en eliminatòria de la Copa Catalunya, abans de poder seguir treballant per preparar el partit de Lliga de dissabte a Cádiz, en què l’equip hauria de començar a demostrar més agressivitat de cara a porteria si vol seguir sumant.

tracking