Diari Més

Motociclisme

«Amb dos anys només volia 'rodes'»

Cesc Folch, de sis anys d’edat, s’ha proclamat campió de la Copa catalana ANPA 2018 de minimotos

El petit pilot va tenir la seva primera moto als quatre anys.

«Amb dos anys només volia 'rodes'»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana passada el jove pilot Cesc Obiol Folch es va proclamar campió de la Copa catalana ANPA 2018 en les categories de minimotos Iniciació i minimotos Junior. Amb només sis anys, es va imposar de manera absoluta a la resta de corredors, que competien junts en les dues categories, superant així a rivals de fins a nou anys d’edat.

Es tracta d’una fita destacada en la carrera esportiva de Cesc Obiol, veí dels Pallaresos, que es va iniciar en aquest esport de ben petit. Així ho recorda el seu pare, Oscar Obiol, explicant que ja des de petit el Cesc tenia interès en les dues rodes: «amb només dos anys ja anava amb bici, i només volia ‘rodes, rodes i rodes’. Quan va fer quatre anys li vam comprar una moto de camp, però ens feia patir, així que vam buscar una escola de pilots i en vam trobar una a Constantí. Allà va aprendre a anar amb la moto de carretera».

El petit hi va estar un any llarg, i amb només cinc anys ja va guanyar una carrera. Les ganes del Cesc i l’interès dels seus pares perquè n’aprengués més i millor els van portar a l’escola de pilots Simonety de Barcelona, on des de llavors es forma i competeix en la seva categoria.

Aquesta passió fa que hagi d’anar a la Ciutat Comtal dues vegades a la setmana, acompanyat del seu pare: «allà aprèn la tècnica, a frenar, a accelerar, el pas per la corba, etc. Després, els caps de setmana, ens dediquem a anar a circuits per entrenar», explica l’Oscar.

I quan és temporada de curses, els caps de setmana es dediquen de manera íntegra a la competició: «normalment anem al circuit el divendres, dissabte passem el dia entrenant i diumenge competim», detalla.

A l’hora de definir els trets que han fet del seu fill un campió, Oscar Obiol apunta que el petit motorista «és molt autoexigent amb ell mateix, i quan se li posa alguna cosa al cap, sempre ho ha d’aconseguir. També és molt insistent i molt sofert: s’ha trencat la clavícula dues vegades i no s’ha pres ni un sol antiinflamatori».

A casa dels Obiol Folch es respira motociclisme a totes hores, perquè la passió del fill ha encomanat a tota la família: «a casa no es miren dibuixos, es miren carreres. Quan el Cesc es lleva al matí, el primer que fa és buscar les motos a la tele». A la llista dels corredors que admira, Marc Márquez n’ocupa la primera posició.

Pel que fa al món de la competició infantil, Oscar Obiol explica que és un entorn cordial, però on impera la rivalitat: «tots som amics però a la vegada, i jo m’hi incloc, som rivals, sempre estàs mirant a veure què fa l’altre. Al final, aquest és un esport individual, i el que vols és ser el millor, el més ràpid i el que guanya. Tot i que és un ambient sa, perquè ens coneixem, entrenem junts i tenim grups de WhatsApp, a l’hora de competir tots volem guanyar».

Els qui vulguin conèixer i seguir la trajectòria de Cesc Obiol poden fer-ho a través de la pàgina web www.cesc12.com

El Cesc és un gran admirador de Marc Márquez.

«Amb dos anys només volia 'rodes'»Cedida

tracking