Diari Més

Alejandro Catena, el central imprescindible per Xavi Bartolo

El madrileny ha jugat tots els partits de Lliga que ha disputat el Reus Deportiu sense ser substituït

Imatge d'Alejandro Catena en una jugada del partit contra el Nàstic a l'Estadi.

Imatge d'Alejandro Catena en una jugada del partit contra el Nàstic a l'Estadi.CF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El central roig-i-negre Alejandro Catena ha disputat tots els partits oficials que ha jugat el CF Reus Deportiu aquesta temporada, i a excepció de l’enfrontament contra l’Osasuna en la segona eliminatòria de la Copa del Rei (1-2), en què va entrar a la segona meitat per substituir Ricardo Vaz, en tots ho ha fet de titular.

El jugador madrileny de 24 anys que va arribar al club roig-i-negre aquest estiu passat, sembla haver-se convertit en una peça clau, i gairebé imprescindible per a l’entrenador del Reus, Xavi Bartolo.

La seva eficàcia com a defensa, que l’ha portat a ser un dels eixos inamovibles de la defensa de cinc que ja fa diverses jornades que el tècnic roig-i-negre alinea sobre el terreny de joc, ocupant la posició de central, acompanyat del capità de l’equip Jesús Olmo i del jove del filial del CF Reus Deportiu, Gonzalo Pereira, complementats als laterals per Ángel Bastos, una altra de les peces fixes amb què juga Bartolo, i Adrián Guerrero o Borja Herrera.

Però el central madrileny Alejandro Catena no només és necessari en el joc del Reus per la seva tasca defensiva, que ha contribuït a evitar golejades en més d’una ocasió, sinó que també ha protagonitzat algunes de les jugades perilloses que han acabat en gol per al conjunt roig-i-negre.

Precisament, va ser el central madrileny l’autor del gol de l’empat contra el Rayo Majadahonda, i que sumat a la diana del seu company, Juan Domínguez, va donar a l’equip roig-i-negre la seva primera, i de moment, única, victòria a l’Estadi Municipal de Reus davant de la seva afició (2-1).

Perillós a pilota parada

Tot i que sembla que els llançaments de falta i de córner, a l’equip reusenc tenen gravat el nom de Gus Ledes, ja que el portuguès és, gairebé sempre, l’autor dels xuts en aquestes jugades, Catena té molt ben assignada la posició que ha d’ocupar quan es produeixen aquestes jugades.

Va ser en el mateix partit contra el Rayo Majadahonda, que Alejandro Catena ja va estar a punt de tornar a marcar en un altre córner, i és que la seva alçada, 1,94 m, i el seu olfacte per l’esfèric, el converteixen en un jugador molt perillós en les jugades a pilota parada, ja que gairebé sempre es troba ben col·locat per protagonitzar una rematada encertada, que acaba entre els tres pals.

De moment, i fins que Mikel Villanueva pugui tornar al terreny de joc, sembla que Alejandro Catena seguirà tenint un lloc fix als onzes de Xavi Bartolo, ja que el central madrileny, s’ha guanyat a pols la seva posició al camp, des de la seva arribada a les files del CF Reus Deportiu aquest estiu passat.

tracking