Diari Més

El CF Reus deu actualment més de cinc milions d'euros

La SAD entrarà en un preconcurs de creditors per poder gestionar amb més tranquil·litat la seva situació econòmica

Imatge de Joan Oliver.

El CF Reus deu actualment més de cinc milions d'eurosOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Oliver, accionista majoritari del CF Reus Deportiu, i Xavier Llastarri, han comparegut aquest migdia en roda de premsa per informar sobre les decisions preses a la Junta d'Accionistes que es va celebrar ahir al vespre. Com era d'esperar tenint en compte la situació del club reusenc, la reunió d'ahir va girar al voltant de l'ampliació de capital, una mesura que ha de servir perquè l'entitat pugui rebre una injecció econòmica considerable, i també, de les mesures que ha de prendre el club per poder gestionar l'actual situació econòmica, que com bé ha il·lustrat Llastarri durant la compareixença, «no és per tirar coets». Que la realitat financera del CF Reus no és la més adient ja se sabia des de feia mesos, precisament, el serial amb les inscripcions dels jugadors i el límit salarial imposat per LaLiga a l'entitat, ja en va ser un indicador força evident el passat mes d'agost.

Segons ha explicat el mateix Joan Oliver aquest migdia, el club es troba actualment amb un deute que supera els cinc milions d'euros. Una quantitat que resulta de la suma del deute vençut; l'acumulació de quantitats que s'haurien d'haver pagat i que no s'ha fet, i que inclouen els salaris, i pagaments a creditors ordinaris i administracions públiques, que ascendeix a una mica menys de dos milions i mig d'euros, i el deute bancari que acumula el club, que consisteix en 2'8 milions. Una quantitat que, segons Oliver, no és desmesurada si la comparem amb els deutes que acumulen altres clubs de la Segona Divisió A, però que per al Reus, que és un «dels clubs més petits de la categoria», resulta considerable. Tot i això, l'accionista majoritari del club reusenc no considera que el problema principal del CF Reus sigui el volum del deute en si, sinó que es troba en una situació molt complicada a causa dels límits imposats per LaLiga a l'agost, que deixen el club sense possibilitat de fer front als pagaments.

A banda d'autoritzar el Consell d'Administració del club a gestionar una ampliació de capital d'aproximadament dos milions i mig d'euros, que responen al màxim d'un 50% del capital social actual del club, que és de 5'4 milions, la Junta d'Accionistes també va aprovar l'autorització de començar un procés que, segons Oliver, és el que «popularment es coneix com a preconcurs de creditors». Una mesura per evitar que algun dels creditors actuals del club pugui posar en risc les operacions que s'estan duent a terme per tancar diverses inversions, exigint pagament immediat o algun tipus d'embargament.

Llastarri deixa de presidir el Consell d'Administració del Reus

A més d'aquestes mesures, un altre dels punts discutits i aprovats a la Junta, va ser la reducció dels membres del Consell d'Administració del CF Reus Deportiu, que va passar de cinc a tres. Un moviment que va significar que Xavier Llastarri deixés de ser-ne el president, i que ara mateix, hagi passat a ostentar el títol de President Institucional del club, un càrrec simbòlic, però que, segons Oliver, no tindrà cap repercussió en el funcionament del Reus.

tracking