Diari Més

El nou Nàstic d'Enrique Martín

L’entrenador del conjunt grana aposta per realitzar canvis que ajudin a millorar les prestacions de l’equip

Imatge d'Enrique Martín durant el seu primer partit com a tècnic grana.

El nou Nàstic d'Enrique MartínGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

LA INTENSITAT ÉS INNEGOCIABLE

Ho va dir Enrique Martín durant la seva presentació. No es negocia la intensitat amb la qual els seus futbolistes van a buscar al rival. Al camp, tothom ha de donar el cent per cent i, aquesta circumstància, va quedar reflectida després de la victòria contra l’Oviedo, quan alguns jugadors van acabar completament fosos. Des del jugador més avançat fins a l’últim defensa, tothom s’ha de deixar la pell al camp, ja que aquesta és la millor opció per poder ajudar al company i, en conseqüència, a l’equip.

EL 5-3-2 COM A NOU SISTEMA

Des de l’etapa de Juan Merino, no s’havia actuat amb el sistema de cinc defensors. L’últim a posar-lo en pràctica va ser Nano Rivas i, precisament, el seu rival va ser l’Albacete, que va perdre 0-1 contra els tarragonins. Tres centrals, dos laterals molt llargs, dos centrecampistes purs, un mitja punta i dos davanters és l’aposta d’un Enrique Martín que ha confiat, d’inici, per comptar amb un equip rocós i fort defensivament i que, després, sigui capaç d’aportar solucions ofensives.

ELS LATERALS HAN D’ACABAR ESGOTATS

Continuant amb el punt 1 d’aquest article, tothom ha d’acabar, segons la filosofia d’Enrique Martín, completament fos. Els jugadors han de deixar-s’ho tot al camp i, una de les demarcacions que ha de ser l’exemple d’aquesta circumstància és la dels laterals. Sense extrems, els jugadors de banda han de ser defensors que, a l’hora d’estar al darrere, han de demostrar concentració i que, quan puguin a dalt, ho facin amb tot. Serà una posició on hi haurà moltes substitucions en els duels.

S’HAN ACABAT ELS EXTREMS

Tete Morente, Dumitru Cardoso, Omar Perdomo, Nacho Abeledo i Brugui seran futbolistes que, a partir d’ara, hauran de reconvertir-se. En el 5-3-2 d’Enrique Martín no hi tenen cabuda els extrems, ja que els tres del centre hauran de ser centrecampistes purs o, almenys, jugadors que s’hi assemblin. Tete Morente va jugar contra l’Oviedo pel centre, però la seva actuació va ser més que discreta, ja que, en molts moments, no va entendre on s’havia d’ubicar.

ELS CONCENTRA UN DIA ABANS

Enrique Martín va apuntar en la roda de premsa que va realitzar aquest divendres, prèvia al partit contra l’Oviedo que, en la mesura del possible, concentraria als jugadors un dia abans. Aquesta setmana ho ha fet concentrant als futbolistes abans del duel contra els asturians. Van ser més dels divuit disponibles els que van dormir, esmorzar i, després, escoltar la xerrada del tècnic. Quan jugui a fora, intentarà fer el mateix, tot i que sempre depenent de la disponibilitat.

EL CANVI D’UBICACIÓ DE LA BANQUETA

Un dels canvis més representatius que ha realitzat Enrique Martín des de la seva arribada no ha tingut a veure exclusivament amb l’esportiu. El tècnic grana va decidir que els seus estiguessin asseguts a la banqueta que està més a prop del Gol de Muntanya, no a l’habitual, que és la que està a prop del Gol de Mar i que és on hi actua el jutge de línia. En ser preguntat per aquest aspecte, va afirmar que no ho havia fet per cap motiu en concret i que hi hauria més canvis d’aquest tipus.

tracking