Automobilisme

Toyota no va aconseguir el campionat matemàtic d'escuderies, però manté 12 punts d'avantatge respecte de Hyundai

El pilot de Hyundai, Dani Sordo ha finalitzat cinquè aquest RallyRACC

Sebastien Loeb guanya el Ral·li de Catalunya i Ogier és el nou líder del MundialRallyRACC

El pilot francès Sébastien Loeb (Citroën C3), nou vegades campió mundial, es va fer amb el triomf del RallyRACC Catalunya-Ral·li d'Espanya per novena vegada en la seva carrera, mentre que el seu compatriota Sébastien Ogier (Ford Fiesta) va ser segon i es va posar al front del Mundial a falta d'una prova.

Els triomfs en la primera passada als trams de Riudecanyes (16,35 quilòmetres) i Santa Marina (14,50 km) van donar el triomf al veterà pilot gal i al seu copilot, el monegasc Daniel Elena, i li van permetre acumular 7 segons d'avantatge sobre el líder fins dissabte, el finlandès Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris).

«La informació que teníem sobre la temperatura i l'asfalt era l'adequada, la carretera s'estava assecant i sabíem que si usàvem pneumàtics durs en aquestes condicions podríem anar ràpid. Va ser l'elecció adequada», va assenyalar Loeb després d'imposar-se en els dos primers trams del matí, en els que va fonamentar la victòria.

Ogier va guanyar en la segona passada per Riudecanyes, el que li va permetre pujar al segon lloc del Ral·li desplaçant Latvala, que va caure quatre llocs; i l'estonià Ott Tänak (Toyota Yaris) es va fer amb el triomf en la segona passada pel tram de Santa Marina, en la que el britànic Elfyn Evans (Ford Fiesta) es va enlairar a la tercera posició del Ral·li d'Espanya.

El fins ara líder del Mundial, el belga Thierry Neuville (Hyundai i20), va acabar en la quarta posició de la prova, mentre que l'espanyol Dani Sordo (Hyundai i20) va acabar en cinquè lloc, just per davant de Tänak, el tercer dels aspirants al títol del Mundial.

El segon lloc d'Ogier el col·loca en la cúspide del Mundial de pilots, amb 204 punts, tres més que Neuville (201) i amb 23 d'avantatge sobre Tänak, que malgrat que va aconseguir punts extra al guanyar l'última especial, és qui més complicat ho té per a l'assalt al Mundial en l'última prova, el Ral·li d'Austràlia.

En la classificació d'escuderies, Toyota Gazoo Racing no va poder proclamar-se campió però manté el cap amb 331 punts, dotze més que l'equip Hyundai Shell Mobis (319) i 25 d'avantatge sobre el conjunt M-Sport Ford (306), mentre que Citroën Total Abu Dhabi suma 212 punts.