Diari Més

El clàssic aplega antics jugadors de Barça i Madrid al Club de Golf Costa Daurada

Julio Salinas, José Ramón Alexanco, Jesús Mariano Angoy, Alfonso, Pérez Muñoz o Luis Milla han estat alguns dels personatges que s'han donat cita al club tarragoní

Dani García Lara, jugant a pàdel.

El clàssic aplega antics jugadors de Barça i Madrid al Club de Golf Costa DauradaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Club de Golf Costa Daurada ha estat l'escenari durant aquest dijous al matí de la trobada d'antics futbolistes de FC Barcelona i de Real Madrid. El motiu, molt senzill: fer caliu de cara al clàssic que es disputarà aquest diumenge al Camp Nou a un quart de cinc de la tarda.

Blaugranes i madridistes han pres part en el Desafiament Nacex, una iniciativa de caràcter benèfic que suposa el tret de sortida al gran clàssic mundial.

El golf i el pàdel han estat protagonistes en aquest torneig benèfic, en el qual hi han pres part personalitats que van jugar al Barça, d'altres que ho van fer al club de la capital i, d'altres, que ho van fer en ambdós.

Julio Salinas, José Ramón Alexanco, Paco Pavón, Albert Ferrer, Miguel Ángel Nadal, Víctor Sánchez del Amo, Jesús Mariano Angoy, Ángel Cuéllar, Isidoro San José, Santi Ezquerro, Lluís Carreras, Dani García-Lara, Óscar Arpón, Thomas Christiansen, Alfonso Pérez Muñoz, Gerard López, Luis Milla i l'expresident del Real Madrid, Ramón Calderón, van ser els grans protaognistes d'una cita que va destinada a ajudar a infants anb dificultats, concretament a la Fundació Forever Dream.

Opinions diverses

Els protagonistes van anar passant, un per un, per a explicar les seves percepcions sobre un partit que paralitzarà el món i que, possiblement, decidirà el futur del tècnic madridista, Julen Lopetegui. Un duel sense el lesionat Lionel Messi ni l'enyorat (pel Real Madrid) Cristiano Ronaldo que no decidirà absolutament res, però que pot servir perquè el Barça avantatgi encara més al seu etern rival o perquè el Madrid li retalli tres punts a la classificació i se'n quedi a un.

Enric Masip, que va ser un dels millors jugadors de la història de l'handbol vestint la samarreta del FC Barcelona, és de l'opinió que Messi té més incidència en el joc pels blaugrana del que tenia CR7 amb els merengues. «El pes de Messi al Barça és molt major al que tenia Cristiano en el Madrid. Crec que una baixa es nota més que l'altra», ha opinat Masip, qui creu que «es veurà un bon partit, ja que les dues són grans plantilles».

S'ha mullat molt Masip i no ha esquivat cap pregunta. Des del resultat que creu que serà el del partit, «2-1» fins a fortes crítiques a la gestió del president del Barça, Josep Maria Bertomeu, passant per, preguntat sobre si tornaria a fitxar a Neymar, que «sempre fitxaria a un gran jugador».

Dani García Lara, davanter que va passar pel Real Madrid i pel Barça, creu, per la seva banda, que «el Madrid ha de mantenir a Lopetegui», ja que «l'equip té moltes ocasions, una altra cosa és que la pilota entri o no entri». Sobre el poder anotador del Madrid, ha manifestat que «el fet que no hi sigui Cristiano significa menys gols», tot i que «futbolistes com Asensio, Ceballos, Benzema o Bale han de cobrir aquestes mancances golejadores».

Luis Milla també va militar als dos eterns rivals i ha explicat que «no veig tan malament al Real Madrid» tot demanant «una mica de marge» per a Julen Lopetegui, que està en entredit després dels mals resultats de l'equip en l'inici del campionat de Lliga, tot i que opina que «un ha d'estar preparat per a una possible destitució».

Ell creu que el partit acabarà «2-2 o 3-2», ja que «en els clàssics s'ha de donar un petit avantatge a l'equip local».

Ángel Cuéllar, extrem que va militar al Barça i, entre d'altres, al Betis i al Nàstic de Tarragona, s'ha mostrat molt més prudent. Aposta per un «2-2» i per un «partit obert i amb ocasions de gol». «El Real Madrid és un equip capaç de qualsevol cosa i Julen Lopetegui és molt bon entrenador», ha sentenciat del de Villafranca de los Barros.

En la pell de Lopetegui s'ha posat el també entrenador Víctor Sánchez del Amo, extrem dret que va formar part de la plantilla del Real Madrid i tècnic actualment en atur. Ell és de l'opinió que «en els partits és important tenir un bon estat de forma i molta confiança». Precisament, «la confiança del Madrid està una mica castigada però, en qualsevol moment, pot reaccionar», segons les seves paraules.

Miguel Ángel Nadal

El mallorquí Miguel Ángel Nadal aposta per tenir «paciència» amb Julen Lopetegui tot i que els resultats, per al Real Madrid, «no són els esperats». El que va ser central, entre d'altres, del Barça, creu que «si una persona va confiar en Julen fa uns mesos, el normal és que ara ho continuï fent», tot advertint que, passi el que passi en el clàssic, «queda moltíssima Lliga».

José Ramón Alexanco ha anat en la mateixa línia que Nadal i ha avisat que «el Barça també ha de saber ser fort sense Messi», el qual es perdrà el clàssic per lesió.

Va jugar com a davanter en els dos equips Alfonso Pérez Muñoz, el qual desitja «una victòria del Madrid» i ha destacat l'«important» baixa de Messi. Tot i això, «qualsevol dels dos equips pot guanyar», ha sentenciat.

tracking