Diari Més

Motor

Els Agents Rurals posen en marxa l'operatiu del Ral·liRACC Catalunya-Costa Daurada

Repartiran fulletons en quatre idiomes als espectadors de la prova per a conscienciar-los de la importància de tenir cura del medi natural

Torna l'espectacularitat del ral·li.

Els Agents Rurals posen en marxa l'operatiu del Ral·liRACC Catalunya-Costa DauradaRal·liRACC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cos d’Agents Rurals durà a terme un operatiu especial amb motiu del Ral·liRACC Catalunya-Costa Daurada 2018 que té per objectiu controlar els possibles efectes directes i indirectes que la prova esportiva pugui ocasionar al medi natural. Cal tenir en compte que el recorregut del ral·li transcorre per diversos espais protegits d’interès natural i que l’esdeveniment atrau una gran afluència de públic a l’entorn dels diversos trams per on transcorre.

Aquest operatiu especial dels Agents Rurals tindrà lloc ininterrompudament entre el dijous 25 d’octubre, a les 14 hores, i el diumenge 28 d’octubre, a les 14 hores, i comptarà amb la participació d’un total de 85 persones entre agents rurals i personal de comunicacions. El dispositiu comptarà, a més, amb el suport de l’helicòpter del cos.

Els Agents Rurals vetllaran pel bon funcionament de la prova automobilística conjuntament amb el RACC, organitzador del ral·li, i amb Mossos d’Esquadra i Bombers de la Generalitat. Els agents estaran coordinats amb la resta de cossos i amb l’organització a través del centre de control del ral·li que s’instal·larà a Salou.

Els Agents Rurals vetllaran per preservar els espais per on transcorrerà la prova i perquè el públic assistent respecti l’entorn i les propietats privades. Es farà un especial atenció al control de fogueres, acampades, circulació motoritzada fora dels trams i abocament de deixalles, entre altres.

Precisament, enguany el cos d’Agents Rurals ha editat fulletons informatius que inclouen recomanacions de respecte envers l’entorn en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i que es repartiran entre els espectadors de la prova esportiva amb l’objectiu de conscienciar-los sobre la necessitat de tenir cura del medi natural.

En concret, es recorda la prohibició de fer foc, que no s’ha d’embrutar el medi natural i l’obligació d’endur-se totes les deixalles que es generin i d’acampar i aparcar només a les zones habilitades per l’organització del ral·li. Aquesta campanya informativa també es difondrà a través de les xarxes socials del cos.

tracking