Sense resposta (1-0)

Un Nàstic completament incapaç de generar por en atac condemna al seu entrenador demostrant fragilitat defensiva i falta total d’idees

Javi Márquez, contra el Cádiz.

Javi Márquez torna per conquerir el Nuevo Los CármenesNàstic

Nova derrota del Nàstic que segueix cuer i que sentencia a un José Antonio Gordillo que té tots els números de ser cessat després d’una gran decepció en forma de derrota a Lugo (1-0).

Aquest Nàstic, que únicament va despertar quan faltaven deu minuts del final i al seu rival li fallaven les forces, va acabar jugant amb Albentosa com a davanter centre i contrarelotge. Sense ordre i amb la sensació que un cicle s’acaba, tot i que no ha passat ni una quart part de la temporada.

Pita va marcar als 41 minuts de joc i el Nàstic va ser incapaç de reaccionar, tot i tenir tota una vida per endavant. Un Pita que, per cert, va demostrar ser un dels millors centrals de la categoria, amb molta diferència. Els tarragonins no van funcionar, cosa que ja no és novetat, i van demostrar per què són els últims classificats. Una victòria de deu és una estadística massa pobre per a un equip que volia salvar-se sense patir problemes i ja en té molts més que la temporada passada a aquestes alçades.

A més, Fali va veure la cinquena cartolina groga de la temporada, amb què es perdrà el duel contra l’Oviedo de diumenge per acumulació d’amonestacions.

Brugui va ser la principal novetat a l’alineació presentada per Gordillo. El jove futbolista va començar des de la banda dreta després del gran partit que va realitzar contra l’Alcorcón aquest dilluns.

Pel que fa a la resta, també va tornar a l’onze inicial Raúl Albentosa, que no jugava des de Reus, a banda de Manu del Moral, golejador contra l’Alcorcón i que va deixar a Manu Barreiro al banc. Isaac Becerra es va mantenir sota pals, amb Coris en el lateral dret. Els millors minuts d’aquest futbolista van ser jugant al carril dret de la rereguarda aquest dilluns i, per tant, va continuar en aquesta demarcació.

A l’esquerra, Abrahám Minero es va mantenir inalterable, amb l’esmentat Albentosa i Cadamuro a l’eix. Tampoc hi va haver canvis en el centre del camp, on David Rocha i Fali deixen al banc a Javi Márquez. Brugui i Tete Morente a les bandes, amb Manu del Moral i Ike Uche a dalt van completar l’onze.

Va tenir una estona bona el Nàstic en el primer acte, sobretot després dels cinc minuts de tempteig inicial, però el Lugo va saber jugar amb les seves armes i amb les debilitats del rival, marxant al descans per davant en el marcador. Les esmentades debilitats van ser principalment tres. La primera, la incapacitat d’un centre del camp novament amb dos homes de poder ocupar tota la zona ampla. Fali i Rocha no poden ser a totes bandes i l’equip ho nota. La segona, el gran forat que hi havia en una banda dreta on Coris aportava poca contundència, però Brugui no n’aportava cap ni una. És cert que el jove gironí no és un futbolista que, precisament, destaqui per la seva fortalesa defensiva, però aquesta circumstància la va saber aprofitar molt un Lugo que sempre va intentar fer mal pel mateix cantó. I la tercera debilitat dels grana va ser la manca de contundència a l’hora de treure una pilota que balla i balla per l’àrea pròpia. En una d’aquestes va arribar el gol, que va deixar gelat a un Nàstic que va veure com Becerra marxarva al descans calent i amb una groga per una picabaralla en la qual hi va participar després del xiulet que assenyalava el camí de vestidors.

Un tret de Tete Morente als vuit minuts de joc que va acabar a les mans de Juan Carlos i una brillant acció d’Abrahám Minero en el 31’, on va marxar de dos rivals, va trepitjar línia de fons i no va poder trobar cap company per a la rematada a la seva centrada, van ser les dues úniques accions a destacar. Els gallecs ho provaven més i, per tant, van tenir el seu premi.

Pita, en el 25’, va disparar de lluny i va aturar Becerra i, deu minuts després, una falta de Kravets va fregar el travesser esquerre de Becerra. A la tercera, però, va ser la vençuda per a l’equip de Javi López, en una acció lamentable per part de la defensa del Nàstic, que no va ser capaç de llençar la pilota fora del camp, igual que no ho va fer un Brugui que va buscar abans la sutilesa que la contundència que li reclamava la jugada. Entre tot això, Pita va recollir un refús a fora de l’àrea que va acabar al fons de la xarxa.

Encara pitjor

El Nàstic va tornar dels vestidors pitjor del que va marxar en el primer acte. De fet, amb una mica més d’encert, els gallecs podrien haver sentenciat ben aviat, com per exemple mitjançant un tret d’Iriome en el 54’ que va topar al pal després que el futbolista, des de banda dreta, retallés i disparés amb l’esquerra. Dos minuts abans havia entrat al camp Manu Barreiro per Brugui, amb què Del Moral va passar a banda esquerra i, Tete, a la dreta. Barreiro va aportar una mica més d’espurna a l’atac del Nàstic, però aquesta circumstància també va trencar un partit en el qual el Lugo s’acostava una vegada i una altra a la porteria de Becerra, qui va veure’s obligat a lluir-se en el 56’, per desviar a córner una falta botada per Kravets. Tot un perill aquest futbolista a pilota aturada.

Gordillo, en l’intent de canviar alguna cosa, va donar entrada a un Javi Márquez que va millorar a David Rocha però que no va ser suficient per sumar cap punts.

Sí que va tenir opcions reals d’empatar un Nàstic que, en el 82’, va veure com Manu del Moral desaprofitava l’ocasió més clara de tot el partit. Per banda dreta entrava un Omar que acabava d’entrar al camp i que va posar una gran centrada a l’ex del Numancia qui, de primeres i per terra, la va enviar desviada a la dreta de Juan Carlos. Era l’empat, però el Nàstic no tenia el dia, com moltes vegades li ha passat aquesta temporada.

Els últims cinc minuts, més els tres de descompte, van ser un intent del Nàstic, completament a la desesperada, de salvar un punt i també de salvar l’honor. Raúl Albentosa en va tenir una de molt clara en el 91’, però tampoc va entrar. Va ser una rematada de cap del central, per damunt del travesser, en un servei de córner. Gordillo està sentenciat, però aquest equip ha d’entendre que gran part de la culpa és seva.

Lugo. Juan Carlos, Edu Campabadal, Vieira, Malagón, Kravets, Seoane, Sergio Gil (Giorgi Aburjania, 46’), Pita, Iriome, Dongou (Escriche, 63’) i Lazo (Campillo, 81’).

Gimnàstic. Isaac Becerra, Sebas Coris, Raúl Albentosa, Cadamuro, Abrahám Minero, Fali, David Rocha (Javi Márquez, 62’), Brugui (Manu Barreiro, 52’), Manu del Moral, Uche i Tete Morente (Omar Perdomo, 72’).

Gols. 1-0, Pita (41’).

Àrbitre. José Antonio López Toca (càntabre). Va mostrar la targeta groga als locals Kravets, Sergio Gil, Vieira, Malagón, Pita i Campillo; i als visitants Isaac Becerra i Fali.

Incidències. L’Ángel Carro va acollir a 3.161 espectadors.