Diari Més

Lugo-Nàstic: Retrobaments i moltes urgències per als dos equips

Emilio Viqueira, José Luis Deus, Alberto Varo, Dongou, Juan Muñiz i Rayco van fer el camí cap a Galícia aquest estiu

Juan Muñiz, al centre de la imatge, durant un entrenament amb el que és el seu equip des d'aquest passat estiu.

Lugo-Nàstic: Retrobaments i moltes urgències per als dos equipsCD Lugo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El duel que el Gimnàstic de Tarragona afrontarà aquest diumenge (quatre de la tarda, Ángel Carro) serà un partit molt especial per a una sèrie de persones que, fins fa poc, defensaven l’escut de l’entitat tarragonina. Emilio Viqueira, José Luis Deus, Alberto Varo, Juan Muñiz i Rayco van fer el camí a Lugo aquest mateix estiu, després de la marxa del que va ser el director esportiu de l’ascens i de Promoesport. Ara, tots ells lluiten pel benestar d’un Lugo que, igual que el Nàstic, ha començat malament la temporada i està molt necessitat de punts.

Viqueira es va emportar al que era el director de futbol base, un José Luis Deus que ara és secretari tècnic, la seva mà dreta, així com a quatre futbolistes, els quals estan tenint diferent sort pel que fa al nombre de minuts de què estan disposant.

Alberto Varo és el porter de la Copa del Rei del Lugo. De fet, aquest dimecres va ser dels futbolistes més destacats en la victòria dels gallecs contra l’Alcorcón (1-0) en la tercera ronda de la competició. En el campionat de Lliga, però, no ha debutat encara i, el més probable, és que tampoc ho faci diumenge. Juan Carlos és el meta titular en el campionat lliguer i, en principi, ho continuarà sent.

Un altre futbolista que va marxar a l’altra punta del país va ser Juan Muñiz. Després de dues temporades i mitja a Tarragona, va marxar amb la seva privilegiada cama esquerra a Lugo, on tampoc ha aconseguit la continuïtat que sempre ha reclamat. Dels nou enfrontaments de Lliga que s’han disputat fins ara, Muñiz només n’ha disputat dos. El primer, en la jornada inaugural, contra el Málaga i, el segon, en la cinquena jornada, davant de l’Oviedo. 57 i 17 minuts, respetivament, que posen de manifest que el futbolista encara no s’ha adaptat i que Javi López no acaba de confiar del tot en ell, ja que té altres prioritats. En el centre del camp, Fernando Seoane i Carlos Pita són indiscutibles i, com a tercera opció, Ramón Azeez és més factible que no pas Muñiz. A les bandes, Lazo i Iriome també són pràcticament fixes. Aquestes circumstàncies motiven que Muñiz ho tingui complicat per a entrar en un onze on la competència és molt alta.

Dongou

El que sí està disposant de minuts és Jean Marie Dongou. El davanter, que no va poder triomfar ni demostrar tota la seva qualitat al Nàstic, ha recuperat el bon estat de forma i s’ha convertit en un futbolista important. Ha disputat sis partits i quatre els ha acabat, acumulant un total de 490 minuts i marcant un gol. Està lluny de les seves xifres, però al camerunès de 23 anys li feia falta un entrenador que li donés confiança per a poder explotar tot el seu potencial.

Dongou competeix amb homes com Cristian Herrera o Jona Mejía a la davantera, amb què no ho tindrà fàcil si vol seguir aquest ritme de minuts. Finalment, també va fer el camí cap a Lugo Rayco Rodríguez, futbolista que les dues anteriors campanyes va militar al CF Pobla de Mafumet i que encara no ha pogut fer el debut en Lliga. Té 21 anys, és jove i, segur, que al llarg de la temporada, sobretot si el Lugo millora la seva situació a la classificació, disposarà de més minuts.

tracking