Diari Més

Quan la Copa del Rei passa de ser una cita atractiva a un problema

Un Reus completament en quadre afrontarà dijous la tercera eliminatòria de la competició a Almería massa curt d’efectius

Pol Freixanet durant l'Osasuna-Reus corresponent a la segona ronda de la Copa del Rei.

Quan la Copa del Rei passa de ser una cita atractiva a un problemaEduardo Buxens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al Reus li arriba la Copa del Rei en el pitjor moment. De fet, pensant-ho fredament, gairebé tots els moments són dolents per a aquest equip per afrontar un partit amb les garanties suficients per poder guanyar-lo.

El conjunt roig-i-negre ha demostrat que té la capacitat de créixer davant de les adversitats, però arribarà un dia en què la lògica podria acabar imposant-se i quedaria reflectida la minsa profunditat de plantilla amb què compta el primer equip. Els futbolistes del filial estan realitzant una tasca espectacular i, possiblement, molts d’ells arribaran a ser professionals contrastats en el món del futbol, però la realitat és que el Reus va massa curt d’efectius i que aquest dijous el partit de Copa del Rei no li va gens bé.

Per lesió no podran jugar el central Mikel Villanueva, el davanter Fran Carbia i els extrems David Querol i Ricardo Vaz. Si se’ls sumen els no inscrits (Tito, Karim Yoda i Vitor Silva) i un Isaac Cuenca que també tenia un acord per fitxar, però que no ho va poder fer a causa del límit salarial, Xavi Bartolo haurà de resoldre un trencaclosques per intentar confeccionar un onze de garanties.

Els joves del filial seran encara més protagonistes que ho van ser aquest passat cap de setmana, durant l’heroic empat del Reus a Gijón contra l’Sporting en un partit en el qual l’àrbitre va impedir que els tres punts volessin cap a Reus. Va assenyalar dos penals inexistents que van perjudicar clarament a un equip que va veure com Edgar Badia aturava el primer però com no podia repetir la proesa en el segon.

Tornarà Pol sota pals

A banda dels ja habituals en els onzes de Xavi Bartolo, altres futbolistes de la pedrera també tindran protagonisme. A la porteria, Pol Freixanet tornarà sí o sí (aquest és del primer equip) i jugadors com el central Gonzalo Pereira i els davanters Rubén Enri i Alfred Planas segurament tindran minuts. Alguns, seran titulars i, d’altres, partiran des de la banqueta, però Bartolo sap que els ha d’esprémer al màxim en tots els enfrontaments.

A banda d’aquests habituals, també és molt possible que entrin a la convocatòria jugadors com el centrecampista Adri Arjona, que últimament ha format part de les llistes del primer equip tot i formar part del filial. Adrián Guerrero, lateral esquerre recentment ascendit al primer equip del Reus també és un jugador a tenir en compte després de la titularitat que li va donar Bartolo a Gijón.

Massa minuts

El gran problema és que hi haurà jugadors del primer equip que porten molts minuts a les seves botes que hauran de tornar a sacrificar-se pel conjunt i hauran d’acumular un altre duel més. Si Adri Arjona és titular, entre Mario Ortiz, Gus Ledes i Juan Domínguez hauran de jugar dos futbolistes, excepte que hi hagi canvi de sistema o una altra circumstància. En defensa, o bé s’aposta pels joves Gonzalo i Guerrero o se segueix explotant als més veterans, amb el risc que això comporta. Els Planas i Enri, per exemple, tenen pinta de tenir molt de protagonisme a l’Estadi de los Juegos Mediterráneos. Caldrà veure com dosifica els seus jugadors un Xavi Bartolo que ho veu més negre cada dia que passa.

tracking