Diari Més

L'enigma de Ramiro Guerra i Albentosa

Els dos continuen lesionats i no se sap quan tornaran: tots dos tenen mal al genoll i el segon triga massa a recuperar-se

Raúl Albentosa celebra el gol que va anotar a l'Estadi Municipal de Reus durant el derbi contra l'equip veí que va acabar 1-1.

L'enigma de Ramiro Guerra i AlbentosaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe mèdic ofert pel Gimnàstic de Tarragona ahir reflectia que dos futbolistes ja no hi són. Es tracta de Manu Barreiro i de Josua Mejías, dos jugadors que tornaran a la convocatòria i que protagonitzen la bona notícia de la jornada. Ara bé, criden encara més l’atenció dos futbolistes que hi continuen, ja que els seus casos comencen a preocupar, i molt. Es tracta de Ramiro Guerra i de Raúl Albentosa, dos jugadors que havien de ser indiscutibles en els esquemes de José Antonio Gordillo i que estan brillant per les seves respectives absències.

El primer cas, el de Ramiro Guerra, és alarmant. El futbolista es va lesionar en el segon entrenament després d’arribar a Tarragona. Li pot passar a qualsevol, però no pot ser que encara no hagi debutat amb la samarreta grana un jugador que es va lesionar del recte femoral dret el 22 d’agost i que havia de reaparèixer pel dia del derbi Reus-Nàstic. I no ho ha fet perquè la lesió del bíceps femoral, de la qual estava pràcticament recuperat la passada setmana, ha «evolucionat» cap a una lesió en el seu genoll esquerre. No significa que una lesió hagi tingut a veure amb l’altra, però sí resulta curiós que aquest futbolista, cedit del Villarreal, no surti d’una que entra en una altra.

Tampoc és casualitat que Ramiro s’hagi lesionat en el genoll esquerre. La temporada passada va estar més de tres mesos de baixa després de ser sotmès a una artroscòpia en el seu genoll esquerre, provocat per una bursitis. El comunicat mèdic facilitat pel Nàstic ahir resava: «Lesió al genoll esquerre», per a referir-se a la lesió del futbolista i «la seva evolució marcarà la reincorporació» per determinar quan tornarà als terrenys de joc. O sigui, que ni s’especifica quin tipus de lesió té al genoll ni tampoc quan podria vestir-se, per primera vegada, la samarreta del conjunt grana.

L’altre cas és el de Raúl Albentosa, també força preocupant. El club no entén per què unes simples molèsties que haurien d’haver desaparegut en pocs dies estan motivant que el fitxatge estrella del mercat d’estiu sigui el central amb menys participació de tots. Albentosa, segons l’informe mèdic del Nàstic, pateix una tendinitis cintilla ileotibial distal esquerra. Aquesta és l’anomenada Síndrome del genoll del corredor, en la qual l’esmentada cintilla s’inflama pel fregament repetitiu contra els ossos del genoll. Els metges creien, quan va començar a patir les molèsties, que el futbolista podria reaparèixer de forma immediata sense problemes, però ell assegura que el dolor no remet i que no està en condicions de jugar.

Gordillo, a la corda fluixa

Amb aquestes situacions, és molt complicat que José Antonio Gordillo pugui completar un onze de garanties cada setmana i, aquesta vinent, encara menys a causa de la sanció de Luis Suárez. El tècnic està a la corda fluixa i un mal resultat a Lugo podria significaria, segurament, la seva destitució. Però és que també té les baixes, per lesió, d’un Arzo que també preocupa, i molt, per la seva lesió al genoll i d’un Iván López que en té per a quatre mesos.

A l’altra cara de la moneda apareixen Manu Barreiro i Josua Mejías, que ja estan en condicions de competir. El davanter gallec es va perdre l’últim duel per unes lleus molèsties i, com a mínim, serà a la banqueta a Lugo. També viatjarà Josua Mejías, central que es va lesionar fa un mes i mig al genoll esquerre i que ja està completament recuperat i a disposició.

tracking