Diari Més

El centre del camp del Reus és completament innegociable

Gus Ledes, Juan Domínguez i Mario Ortiz han estat sempre titulars en Lliga, disputant gairebé la totalitat dels minuts

Mario Ortiz, durant un moment del Reus-Zaragoza d'aquesta temporada i, a l'esquerra de la imatge, en segon terme, Gus Ledes.

El centre del camp del Reus és completament innegociableOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Busquets-Xavi-Iniesta va ser, durant molt de temps, el centre del camp del Barça que tothom tenia a la memòria i que meravellava allí on trepitjava verd. Era estrany que altres centrecampistes sortissin d’inici en un enfrontament, una situació molt similar, mirant-ho des d’una altra perspectiva, és la que es viu a Reus. Gus Ledes-Juan Domínguez-Mario Ortiz és aquest centre del camp que sempre juga, que acostuma a fer-ho bé i que, en no tenir gaires recanvis, no té temps per a donar-se un respir.

Els tres migcampistes han estat sempre titulars en els nou partits de Lliga que ha disputat el conjunt de la capital del Baix Camp i ha estat per dos motius. El primer, perquè Xavi Bartolo, tècnic del primer equip reusenc, confia plenatent en tres jugadors que van sobrats de qualitat i que, en gairebé qualsevol equip de Segona A, serien titulars indiscutibles. Ara bé, també ho juguen tot perquè els problemes que hi ha hagut amb les inscripcions han impedit que futbolistes com Tito o Vitor Silva poguessin ser inscrits i, per tant, es van quedar sense fitxa federativa. L’altre futbolista que pot actuar en el centre del camp, tot i que és més aviat un jugador de banda amb qualitat i amb grans aptituds per l’última passada, és Àlex Carbonell. Les seves aparicions aquesta campanya han estat, fins el moment, intermitents, ja que les lesions tampoc l’estan respectant. Aquest cap de setmana va tornar a la convocatòria, però no va ser de la partida, ja que va arrencar des de la banqueta.

Mario Ortiz

Ortiz, Ledes i Domínguez sempre han estat titulars, encara que hi ha un d’aquests tres futbolistes que ha disputat més minuts que la resta. Es tracta del primer. El futbolista arribat aquest estiu procedent de la Cultural y Deportiva Leonesa no s’ha perdut cap minut de la campanya 2018-19 o, el que és el mateix, n’ha disputat un total de 810. Únicament el porter Edgar Badia i el central Alejandro Catena han disputat el mateix nombre de minuts.

Ortiz és l’home que posa la qualitat, a l’equip, el de la darrera passada, el de la màgia. Per aquest mateix motiu, Xavi Bartolo el vol tenir sempre al camp. Possiblement, la situació seria la mateixa encara que s’haguessin pogut inscriure a tots els futbolistes desitjats.

Seguint amb els tres centrecampistes, el segon que ha disputat més minuts és Gus Ledes. De fet, les xifres són pràcticament idèntiques a les del seu company, ja que el portuguès només s’ha perdut els set darrers minuts de l’Sporting-Reus, duel que es va disputar aquest diumenge i que va finalitzar amb empat a un gol. En la resta de moments, sempre ha estat sobre la gespa, acumulant un total de 803 minuts.

El tercer és Juan Domínguez. En total, el gallec, que és el futbolista que aporta l’equilibri a la medul·lar reusenca, s’ha perdut 25 minuts repartits en dos enfrontaments. En la sisena jornada, en el derbi tarragoní Reus-Nàstic, va ser substituït en el minut 78 amb el partit igualat a un gol. Ángel Bastos va ser l’encarregat de substituir-lo, igual que ho va fer la setmana següent, a la setena jornada. Llavors, durant l’Almeria Nàstic, va abandonar el camp als 77 minuts de joc. En total, Juan Domínguez ha disputat 785 minuts en el campionat de Lliga.

tracking