Diari Més

Un Nàstic insuficient (1-3)

Un Nàstic obligat a anar a per totes surt sense la mossegada necessària i es conforma maquillant el 0-3 de diumenge, convertint-lo en un 1-3

Luis Suárez es lamenta després de veure una de les grogues.

Un Nàstic insuficient (1-3)Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Era gairebé impossible, però el Nàstic de Tarragona no va fer tot el necessari per a obrar el miracle. El 0-3 de diumenge es va convertir en un 1-3 que significa que els tarragonins són penúltims a la classificació i que segueixen en problemes. L’Alcorcón, que s’havia de limitar a mantenir el resultat, ho va fer sense problemes i es va emportar un triomf més que merescut.

Es podien fer totes les modificacions que es desitgessin, tant a l’onze inicial com a la convocatòria. O sigui, que els protagonistes d’ambdós equips podien ser exactament els mateixos del 0-3 d’aquest diumenge o, per contra, no tenir-hi res a veure. Cristóbal Parralo, entrenador de l’Alcorcón, com era de preveure, no va introduir cap modificació. Ara bé, José Antonio Gordillo va fer un únic canvi. Després del desastre de diumenge, una modificació. De fet, tampoc té gaire marge de maniobra el tècnic entre la poca profunditat de plantilla que hi ha i el gran nombre de futbolistes que són a la infermeria.

Brugui va entrar per un Roger Figueras que no va estar gaire encertat (igual que Djetei i Cadamuro) durant la part de duel que es va disputar diumenge. El futbolista recentment ascendit de la Pobla va ocupar la posició d’extrem esquerre, canviant Tete Morente a la dreta i endarrerint la seva posició un Sebas Coris que va actuar de lateral, la seva demarcació natural.

Com era d’esperar, el Nàstic va sortir amb més empenta que un Alcorcón que ho tenia tot gairebé fet. Aquesta empenta no va ser suficient, almenys en la primera meitat, ja que en els set minuts que es van disputar, únicament David Rocha va provar sort. Ho va fer des de lluny, en el 45’, i l’esfèrica va marxar lleugerament desviada a l’esquerra de la porteria defensada per Dani Jiménez.

Segons dictava el reglament, el temps entre part i part va ser dels quinze minuts de sempre. En la majoria dels quals, però, els futbolistes d’ambdós equips van romandre a la gespa tocant pilota per a no refredar-se i per mantenir els músculs a to de cara a una segona meitat que havia de ser a vida o mort, almenys per als interessos del club local.

Tampoc va començar el Nàstic amb la intensitat suficient la segona meitat. Per remuntar un 0-3 o, almenys intentar-ho, cal fer molt més del que va fer el Nàstic. Als de Gordillo els va faltar posar un parell de marxes més per acabar de creure’s que podien treure un botí millor.

S’anima la cosa

Quan quedava una mica menys de mitja hora per a finalitzar el duel, el partit va agafar un altre to. Per començar, Gordillo va donar entrada a Manu del Moral per un Tete Morente al que no li va sortir res. Tres minuts després, Víctor Casadesús va tenir una gran ocasió per marcar de cap i, en la següent acció, el Nàstic va tenir el primer. De fet, el que va fallar Luis Suárez no es pot fallar si un equip ha de marcar tres gols en 25 minuts. I és que transcorria el 65’ quan el sud-americà es va quedar tot sol davant de Dani Jiménez, però li va marcar tant el tret que el meta rival li va endevinar les intencions. Va semblar que li va llegir el pensament: es va llençar a la seva dreta, i va desviar el tret.

Mitja marxa va pujar el Nàstic, la qual va ser insuficient, però va servir, almenys, per marcar el gol de l’honor. Va ser a divuit minuts del final de l’enfrontament en una acció que va néixer a les botes de Brugui, que va entrar cap al centre i, després de driblar a tres jugadors, no va poder disparar de forma clara. Per allí, però, passava un Manu del Moral que, lliure de marca, va marcar el gol.

L’empenta continuava sent insuficient, i el resultat no es va moure. La derrota va ser molt negativa, però també ho va resultar l’expulsió de Luis Suárez. El davanter va veure la segona cartolina groga a quatre minuts del final, ambdues per protestar, i es perdrà el duel de Lugo del pròxim diumenge. Més problemes per a Gordillo.

FITXA TÈCNICA

Nàstic. Isaac Becerra, Roger Figueras (Brugui comença com a titular en la represa del partit), Mohammed Djetei, Cadamuro, Abrahám Minero, David Rocha (Javi Márquez, 70’), Fali, Sebas Coris, Uche, Luis Suárez i Tete Morente (Manu del Moral, 62’).

Alcorcón. Dani Jiménez, Laure, Burgos, David Fernández, Carlos Bellvís, Eddy Silvestre (Errasti, 88’), Dorca, Sangalli, Juan Muñoz, Víctor Casadesús i Nono.

Gols. 0-1, Juan Muñoz (6’); 0-2, Juan Muñoz (13’); 0-3, Nono (27’); 1-3, Manu del Moral (84’).

Àrbitre. Danel Jesús Trujillo Suárez (tinerfeny). Va mostrar la targeta groga als locals Tete Morente, Uche i Luis Suárez (2, 86’); i als visitants Eddy Silvestre i Sangalli.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 4.394 espectadors (sumats els dos dies: 3.505 + 889).

tracking