El desastre continua aquest dilluns

Se suspèn el partit als 38 minuts de joc per pluja i apagades i el Nàstic intentarà solucionar la desfeta a partir de les quatre de la tarda

La pluja va impedir acabar el partit.

El desastre continua avuiGerard Martí

És complicat de decidir si és més desastrós el joc del Nàstic i el que va oferir durant 38 minuts o el fet que cada vegada que cau una pluja amb certa intensitat el Nou Estadi es converteix en un pou de problemes. Per a problemes, els de José Antonio Gordillo i els seus, els quals tenen al davant una papereta realment complicada: intentar solucionar o, almenys, maquillar, el resultat contra l’Alcorcón, que era de 0-3 quan el col·legiat del partit va decidir la seva suspensió a causa de les fortes pluges que, entre d’altres, van provocar fins a tres apagades al Nou Estadi.

La primera apagada de llums va tenir lloc abans de començar, motiu pel qual el duel va arrencar a les 18.10 hores, deu minuts després del previst. Era el presagi del que acabaria venint. La segona, quan s’havien disputat 32 minuts de joc. O sigui, a les 18.42. I, la tercera, que va ser la vençuda, quan s’havien disputat 38 minuts i 10 segons de joc. Va ser en aquest moment quan la tripleta arbitral va entrar al vestidor i va reunir-se durant més de deu minuts, una trobada que va servir per a decidir la suspensió d’un enfrontament que es reprendrà demà a la tarda, a partir de les quatre.

Els protagonistes de l’enfrontament seran els mateixos. Per la banda del Nàstic, els mateixos onze que van fer el ridícul sobre la gespa contra un Alcorcón que, a aquest ritme de gols, podria haver aconseguit una golejada històrica a Tarragona. La defensa, desastrosa, el centre del camp, com ve sent habitual, insuficient i, la davantera, sense res a dir en el partit. Ahir va ser el dia en què l’afició es va cansar i va escridassar als seus. I ho va fer amb tota la raó, ja que no pot ser que en un dia tan especial per tantes raons l’equip surti al camp d’aquesta manera.

Lectura perfecta

El que va entendre a la perfecció el partit va ser el mateix Alcorcón. De fet, simplement es va limitar a aprofitar-se de les nefastes errades de la defensa del Nàstic (no tota la culpa és dels quatre que juguen al darrere) per situar-se 0-2 en el minut 13 i marcar el tercer als 27 minuts de joc. És impossible fer-ho pitjor i, possiblement, molts dels que eren al camp prefereixen que avui no hi hagi partit, però el que resta s’ha de jugar i, com en el món del futbol s’ha vist absolutament de tot, no seria descartable que aquest infern es convertís en una altra cosa menys desagradable. Ara bé, molt hauran de canviar les coses perquè el Nàstic no acabi malparat.

Amb el mateix onze que va aconseguir empatar al Ramón de Carranza contra el Cádiz i que va deixar bones sensacions a terres andaluses va sortir José Antonio Gordillo, el qual continua apostant per aquest centre del camp de dos jugadors (no en té més al cent per cent) que limita molt les possibilitats de l’equip. Fali i Rocha no poden arribar a totes les bandes, i l’equip ho acaba acusant.

La seqüència d’aquests 38 minuts va semblar la d’una pel·lícula de por. Tret dels cinc minuts inicials del Nàstic, en els quals hi va haver cert criteri amb la pilota i un parell d’arribades amb cert perill, la resta va ser per esborrar-ho completament. Minut 6 i Eddy Silvestre, aquell jugador que no servia a Tarragona, va traçar una passada de llibre a Juan Muñoz, qui no va fallar davant d’Isaac Becerra. Segona seqüència: minut 13 i entre que Djetei, gairebé en el centre del camp, desvia malament l’esfèrica, i que Cadamuro acaba regalant la pilota a Juan Muñoz a l’àrea pròpia, Becerra encaixa el segon. En el tercer, errada de les grosses de la banda dreta del Nàstic, la qual habilita a Nono, que es queda sol davant de l’exporter del Valladolid i li marca el tercer. Per a no dormir. De fet, segurament no dormiran molt els futbolistes del Nàstic, els quals podrien dedicar les pròximes hores a pensar la millor manera de donar-li la volta a una situació més que preocupant i que, si no canvia molt durant i després de la continuació del partit, podria provocar conseqüències a lamentar.

Els cinc minuts inicials que salvaven el Nàstic coincidien amb el moment en què la pluja era més minsa. Va semblar que, a mesura que començava a caure aigua, aquesta aportava energia extra a un Alcorcón que, de no aturar-se l’enfrontament, podria haver fet una destrossa, i de les grans, a Tarragona.

Incidents a un córner

Quan més intensa era la pluja, un grup d’aficionats de Gol de Muntanya va intentar accedir a la zona de Tribuna, ja que aquesta tenia molts seients buits. El personal de seguretat no va permetre el seu accés, i aquest grup d’aficionats va demostrar el seu desacord, amb crits i gestos que van motivar que el capità de l’equip, un Manu Barreiro que no estava convocat per lesió, intentés posar-hi solució. També van fer-hi acte de presència els Mossos i, després de mitja hora, es va acabar posant remei.

Després del partit, el director general del Nàstic, Lluís Fàbregas, va explicar tot el succeït. «Hem decidit, juntament amb l’Alcorcón, suspendre el partit per no córrer risc de lesions». El vallenc, a més, va afegir que «l’àrbitre ha pres aquesta decisió per l’estat del terreny de joc i els diversos talls de llum que hi ha hagut». El director general del Nàstic va confirmar que el partit es jugarà a les quatre de la tarda i va afirmar que «tant l’Alcorcón com els col·legiats passaran la nit a Tarragona per poder disputar el partit demà a partir de les quatre de la tarda».

Els madrilenys van fer nit a Tarragona, mentre que els futbolistes del Nàstic no es van concentrar ahir a la nit, ja que ho faran aquest matí.

Nàstic. Isaac Becerra, Roger Figueras, Mohammed Djetei, Cadamuro, Abrahám Minero, David Rocha, Fali, Sebas Coris, Uche, Luis Suárez i Tete Morente.

Alcorcón. Dani Jiménez, Laure, Burgos, David Fernández, Carlos Bellvís, Eddy Silvestre, Dorca, Sangalli, Juan Muñoz, Víctor Casadesús i Nono.

Gols. 0-1, Juan Muñoz (6’); 0-2, Juan Muñoz (13’); 0-3, Nono (27’).

Àrbitre. Danel Jesús Trujillo Suárez (tinerfeny). Va mostrar la targeta groga als locals David Rocha, Uche i Roger Figueras; i al visitant Eddy Silvestre.

Incidències. No es va oferir la xifra d’espectadors.