Immensos gladiadors

Incalculable el mèrit de l'empat (0-0) que aconsegueix un Reus en quadre contra tot un Zaragoza

Mikel Villanueva, durant el duel.

Immensos gladiadorsCF Reus

No es pot demanar més a un CF Reus que, amb Alfred Planas com a titular i dos nois més del filial que van debutar en el segon temps van aconseguir frenar i empatar contra tot un Zaragoza (0-0). El duel no va tenir un dominador clar i, tot i que els aragonesos van voler empènyer, es van trobar amb una muralla, la muralla de la il·lusió.

Va començar amb molta força el quadre reusenc. Amb ganes d’agradar als seus tot i les dificultats pel tema de les fitxes, els de la capital del Baix Camp van començar l’enfrontament molt agressius, atacant i sense que es notés la diferència entre les plantilles (disponibles).

Carbia i Planas, els dos atacants, es movien molt i aquesta circumstància motivava que la defensa aragonesa dubtés en alguns moments, com en la centrada del jove del filial, des de la banda esquerra, als tretze minuts de joc. Va trobar el cap de Carbonell, que va rematar molt alt. Tot i que Carbia va voler emportar-se l’esfèrica, aquesta va ser per a Cristian Álvarez, meta visitant.

Les arribades del Zaragoza portaven el nom de Pombo, un dels futbolistes més en forma de l’equip que avui visitava el Municipal. Caient a bandes o pel centre, motivava nerviosisme a la defensa local, la qual va completar la primera meitat amb nombroses imprecisions.

Una d’aquestes imprecisions va obligar a Gus Ledes, a tres minuts del descans, a cometre una falta que li va costar la cartolina groga, però la falta, llençada per Buff, va topar en Mikel Villanueva i va marxar a un servei de cantonada que, posteriorment, va solucionar Edgar Badia.

Quan semblava que el segon acte es podia convertir en un monòleg aragonès, no va ser així. De fet tan sols un parell d’accions de Pombo i dues més de l’ex del Nàstic Álvaro Vázquez al final de l’enfrontament van inquietar la porteria d’Edgar Badia. Álvaro, cedit per l’Espanyol, va demostrar per què tants clubs s’han barallat per ell en les darreres temporades.

El gran mèrit del Reus rau també en el fet que, a la segona meitat, Gonzalo i Rubén Enri van disputar minuts. Els també jugadors del filial van ratllar a un gran nivell.

Cinc defensors

Quan Bartolo va decidir que no volia que se li escapés el partit, va donar entrada a Gonzalo per Alfred Planas. Cinc defensors per afrontar un final de partit en e qual Rubén Enri, una altra promesa reusenca, va ser una de les sorpreses agradables a causa del seu atreviment.

Aquest punt, segur, omplirà de moral als reusencs passi el que passi amb les fitxes aquesta setmana.

REUS: Edgar Badia, Bastos, Catena, Mikel Villanueva, Cristian Herrera, Carbonell (Rubén Enri, 66’), Juan Domínguez, Mario Ortiz, Gus Ledes, Fran Carbia (Ricardo Vaz, 86’) i Alfred Planas (Gonzalo Pereira, 74’).

ZARAGOZA: Cristian, Alberto Benito, Grippo, Álex Muñoz, Lasure, Verdasca (Soro, 85’), Javi Ros, Buff (Papunashvili, 70’), James, Marc Gual i Pombo (Álvaro Vázquez, 78’).

GOLS

No n'hi va haver

ÀRBITRE

José Antonio López Toca (càntabre). Va mostrar la targeta groga al local Gus Ledes; i als visitants Buff, Pombo i Grippo.