Gerard Descarrega es proclama campió d'Europa en els 400 metres

Va creuar la línia de meta, acompanyat de Guillermo Rojo, en un temps de 50’’65

Gerard escarrega, acompanyat del seu guia, Guillermo Rojo.

Gerard Descarrega es proclama campió d'Europa en els 400 metresComitè Paralímpic Espanyol

Gerard Descarrega ho ha tornat a fer. Després d’uns campionats d’Europa tacats per l’eliminació d’aquest dimecres per deixar anar la corda quan a ell li havien assegurat que entrava dins del reglament, l’atleta ha estat aquesta tarda el més ràpid de tots els que van participar en la prova dels 400 metres T11 del Campionat d’Europa Paralímpic, que s’està celebrant a la ciutat alemanya de Berlín.

Descarrega va arribar a la línia de meta, juntament amb el seu guia, Guillermo Rojo, amb un gran temps: 50’’65. De fet, el segon ho va fer gairebé cinc segons després, que va ser el turc Mehmet Tunc, amb Mehmet Tetik, amb un temps de 55’59. L’atleta va demostrar la seva felicitat, barrejada amb la ràbia que li va impedir aconseguir un gran resultat aquest passat dimecres.

Gerard Descarrega va ser desqualificat aquest dimecres en la ronda classificatòria dels 100 metres llisos dels Europeus per haver sobrepassat la línia de meta sense el seu guia, motiu de desqualificació. El jove es va queixar obertament que ningú l’havia avisat d’aquesta circumstància, però no va servir de res.

Descarrega ja havia triomfat en el Campionat d’Europa amb la medalla d’or assolida aquest dilluns en la competició de salt de longitud, on, a més, va batre el rècord del torneig amb una marca de 6,37 metres.