Diari Més

Màxim càstig en l'estrena (1-1)

El Nàstic veu com el Tenerife empata en el minut 93 en una acció polèmica amb possible falta de Nano Mesa en el gol d’Aveldaño

Javi Márquez, contra el Cádiz.

Javi Márquez torna per conquerir el Nuevo Los CármenesNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crueltat del futbol arriba al Nou Estadi a les primeres de canvi. Un Nàstic que tenia els tres punts a la butxaca després d’una gran primera meitat va veure com el Tenerife, que va anar de menys a més, s’emportava un punt amb un gol en el minut 93 de partit.

Una diana carregada de polèmica, amb possible falta de Nano Mesa, va condemnar al Nàstic de Tarragona a un empat molt cruel. Aveldaño va aprofitar una bona centrada des de l’esquerra, que es va generar després d’una badada en una entrega d’Omar Perdomo. Bernabé, que havia quallat un duel excel·lent fins llavors, va dubtar a l’hora de sortir i el resultat va ser el gol del central dels canaris, que marxaven plens de moral després d’emportar-se un punt en un duel que veien perdut.

El primer Nàstic de la temporada que va dibuixar José Antonio Gordillo va ser força diferent al que deien moltes travesses. Sobretot, del centre del camp en endarrere, ja que el fet que jugarien Javi Márquez i Rocha en el centre del camp, Tete Morente i Coris a les bandes i Uche i Manu Barreiro estava més o menys previst.

Si tot feia indicar, perquè ha estat un dels fitxatges estrella de la temporada, que Isaac Becerra seria titular, no va acabar sent així. Bernabé Barragán, un dels millors futbolistes de la pretemporada del Nàstic, va ser l’escollit per Gordillo per ser el primer a defensar els pals del club tarragoní.

També hi havia dubtes en els laterals perquè Otar Kakabadze i Abrahám Minero patien molèsties, més greus les d’aquest segon. Les van poder superar, i van ser de la partida. També era previsible, pel baix estat de forma de Djetei i de César Arzo, que Fali fos un dels dos centrals. Però entre l’africà i el valencià havia de sortir l’altre, almenys per a l’opinió de molts, els quals es van sorprendre per l’alineació de Mejías, al qual van acabar aplaudint a causa del bon partit realitzat pel futbolista cedit pel Leganés.

Surten adormits

El Tenerife va sortir molt adormit, com si encara continués de pretemporada. De fet, es nota que físicament els jugadors encara no estan a to, perquè va ser constant veure a la gespa futbolistes que no arribaven a temps a pilotes que semblaven senzilles.

Qui ho fa tot fàcil és Uche. Quan aquest jugador està endollat i en forma hi ha pocs que el puguin aturar. Fins a tres ocasions clares a la primera meitat per a l’africà, el qual va disparar, als tres minuts de joc, provant Dani Hernández. El meta va enviar a córner el xut amb cama esquerra des de la frontal. En el córner de la mateixa jugada, Uche rematava de cap, però el meta visitant aturava sense problemes.

Eren dos avisos del que havia d’arribar. El Nàstic combinava bé. S’agradava i agradava. La diana estava al forn, i la va acabar de coure Fali. El centrecampista, jugant de central, va entrar amb tot en un córner botat per Rocha des de l’esquerra de la porteria rival. Gol que feia embogir un Nou Estadi necessitat d’amor, el que li profereix un dels seus ídols. Ídol en el qual també es convertirà Uche si continua a aquest nivell. Va estar a punt de marcar el segon, en el 32’, però va enviar al pal una gran passada de Barreiro que es va treballar el gallec després d’una bona acció per la banda esquerra.

No només Fali va ser heroi al Nàstic, sinó que sota pals també n’hi va haver un, i de ben remarcable, tret de la malaurada acció que va suposar l’empat. El partit en conjunt que va quallar el meta va ser per emmarcar, però l’aturada que va protagonitzar en el minut 43 va ser realment estratosfèrica. D’un altre món. Centrada des de l’esquerra, s’eleva Nano Mesa qui, de cap, la remata allà on creu que ningú hi pot arribar. Ningú tret de Bernabé, que va volar literalment per desviar el perill.

Una gran davallada

El Tenerife va entendre que no podia continuar jugant així si volia sumar alguna cosa positiva de Tarragona. Va sortir molt més endollat a la segona meitat i va agafar un impuls més gran amb l’ingrés al camp de José Naranjo. L’ex del Nàstic va ser el jugador més perillós dels seus tot i ser dels que menys va jugar. Va fer més curses que ningú, va llençar una falta perillosa i, a prop del minut 70, va gaudir d’un u contra u amb Bernabé que va solucionar a la perfecció el meta del Nàstic, que va estar un parell de minuts estès a la gespa, en prendre mal en l’esmentada acció.

Deu minuts abans que Naranjo espantés, podria haver sentenciat el Nàstic. Novament, en una acció de córner en la qual aquesta vegada va rematar Barreiro i, quan la pilota entrava, Uche la va tocar, estant en posició de fora de joc.

També molt sorprenent el primer canvi proposat per Gordillo, ja que va ser Omar Perdomo el que va ingressar al terreny de joc. En principi, el tècnic no comptava amb el canari, però aquest va jugar mitja hora contra el seu exequip. El futbolista no va aconseguir imprimir el que volia l’entrenador, així com tampoc ho va aconseguir Manu del Moral, segon canvi de Gordillo. El tercer va ser Luis Suárez, quan el duel estava per intentar mantenir l’avantatge. No va ser culpa dels canvis ni dels jugadors que van sortir des de la banqueta, però el cert és que l’empat fa molt de mal.

FITXA TÈCNICA

Nàstic. Bernabé, Kakabadze, Mejías, Fali, Abrahám Minero, David Rocha, Javi Márquez, Sebas Coris (Omar Perdomo, 61’), Uche (Manu del Moral, 76’), Manu Barreiro i Tete Morente (Luis Suárez, 92’).

Tenerife. Dani Hernández, Luis Pérez, Aveldaño, Carlos Ruiz, Camille, Bryan Acosta (José Naranjo, 57’), Alberto, Luis Milla, Suso (Borja, 71’), Nano i Malbasic (Chilunda, 85’).

Gols. 1-0, Fali (10’); 1-1, Aveldaño (93’).

Àrbitre. Saul Ais Reig (Valencià). Va mostrar la targeta groga als locals Fali, Abrahám Minero, David Rocha, i Mejías; i als visitants Camille i Nano Mesa.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 5.483 espectadors.

tracking