Diari Més

El Nàstic vol esvair tots els dubtes

El conjunt grana s’estrena davant dels seus amb l’equip a mig fer però amb la intenció de vèncer el Tenerife i començar guanyant

José Naranjo, ara a les files canàries, celebra un gol que va servir per derrotar al Tenerife el 31 de gener del 2016.

El Nàstic vol esvair tots els dubtesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ha posat punt final a la pretemporada i avui és el seu dia gran. Després d’un estiu molt mogut i que, en l’apartat de fitxatges i de sortides, encara ho serà més, el club grana torna a la competició i ho fa rebent al Tenerife al Nou Estadi (vuit del vespre) en el duel que tancarà la jornada inaugural de la Segona Divisió A.

L’afició té moltes ganes de futbol i, en conseqüència, de victòries. Per tant, encara que manquin defenses, centrecampistes i potser alguna cosa més, el que importa és sumar aquest vespre tres punts que, encara que no ho sembli, donarien molt d’aire a un Nàstic que no acostuma a començar amb bon peu les temporades. De fet, en les dues darreres campanyes, es podria dir que tampoc acostuma a acabar-les del tot bé. En aquests dos darrers cursos, la permanència s’ha assolit sempre in extremis i una de les metes que s’ha posat el club que presideix Josep Maria Andreu i que té a Arnal Llibert com a director esportiu i a José Antonio Gordillo com a entrenador del primer equip, és no patir, o no tant com els últims dos anys.

Han marxat futbolistes com Xavi Molina, Sergio Tejera o Maikel Mesa, importants a l’equip, però també s’han mantingut d’altres com Arzo, Fali, Barreiro o Uche i s’han incorporat homes importants de la talla de Becerra, Rocha o Manu del Moral. Aquests darrers, barrejats amb la joventut que ha aterrat a Tarragona, com Mejías o Luis Suárez, ha de ser la fórmula de l’èxit per a un Nàstic que no vol pensar en una altra cosa que no siguin els tres punts aquest dilluns davant dels canaris.

Els de Gordillo arribaran al duel amb la baixa segura de Javi Jiménez, que s’està recuperant de la fractura d’un dit del peu. Estarà encara uns dos mesos de baixa, amb què la seva tornada no és propera. Precisament, l’altre lateral esquerre de l’equip de Gordillo, Abrahám Minero, és el jugador amb més dubtes de cara al duel d’avui. Durant el partit de pretemporada a Olot, Abrahám va patir un cop al turmell que li ha impedit entrenar-se amb normalitat fins ara. És dubte més que seriós i, en el cas que no acabi jugant, ho farà el jove del filial Iván De Nova. Aquest, ha realitzat una gran pretemporada i està preparat pel repte. Tot i que Gordillo ha provat amb Brugui en el lateral esquerre en els dos darrers duels de pretemporada, aquest és davanter, i no està acostumat a actuar a cama canviada i en defensa.

Kakabadze

També és dubte, però menys, Otar Kakabadze. Té un peu fora de l’equip, ja que el més probable és que marxi traspassat a un equip de Primera Divisió. A més, també arrossega molèsties que no preocupen tant com les d’Abrahám, però que també podrien perjudicar-lo de cara a un duel pel qual el georgià es presumeix com a titular. Si no jugués, ho faria en el seu lloc Pol Valentín. Fali actuarà a l’eix de la defensa amb Arzo en una de les sorpreses de l’onze. Pel que fa a la resta, Rocha i Javi Márquez apunten al centre del camp, Tete Morente i Coris a les bandes i Barreiro i Uche a la punta d’atac.

Per la seva banda, el Tenerife no arriba amb tants efectius al partit. Serà titular un vell conegut per a l’afició del Nàstic, com ho és José Naranjo, que va convertir-se en un ídol fa tres temporades, quan el Nàstic es va quedar a un pas d’ascendir a Primera Divisió.

No podran jugar per lesió Paco Montañés, Aitor Sanz, Tyronne i Joao Rodríguez. El mateix Naranjo i Malbasic són els màxims perills d’un equip que conduirà a la medul·lar Luis Milla amb l’ajuda d’Alberto.

tracking