Diari Més

Automobilisme

Fernando Alonso anuncia la seva retirada de la F1

L'actual pilot de McLaren-Renault assegura que afronta altres «reptes més grans» que la competició actual no li pot oferir

Fernando Alonso

Fernando Alonso anuncia la seva retirada de la F1Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Alonso, actual pilot de McLaren-Renault i doble campió del Món (2005 i 2006, amb Renault) ha anunciat aquest dimarts al seu compte de Twitter que no correrà a Fórmula Uno a la temporada 2019. El pilot assegura que afronta altres «reptes més grans» que la competició actual no li pot oferir.

Així, el pilot espanyol, de 37 anys i que acumula 32 victòries en disset temporades en la categoria reina de l'automobilisme, s'acomiadarà dels circuits el proper 25 de novembre enYasMarina (AbuDabi).

Alonso ja va anticipar dissabte passat que anava a donar aquest dimarts una notícia als seus seguidors i ha estat a través de Twitter on ha comunicat la seva decisió de no córrer a Fórmula Uno la temporada 2019.

La seva decisió que no implica que en el futur no torni a pilotar en F1, però s'interpreta com un pas més en el seu intent d'aconseguir la Triple Corona que consisteix a guanyar el Gran Premi de Mònaco de Fórmula Uno, que va conquistar en 2006 i 2007; guanyar les 24 Hores deLeMans, que va aconseguir en 2018; i vèncer en les 500 milles deIndianápolis, on va córrer en 2017 però un trencament del seu motor Honda el va fer abandonar a 21 voltes del final.

Així, és possible que el doble campió del Món de Fórmula Uno acudeixi a algunes carreres de lesIndyCarSeries, la competició més important demonoplacesd'Estats Units, per aclimatar-se i agafar experiència de cara a guanyar les 500 milles deIndianápolis, certificant així la seva Triple Corona.

A més, Fernando Alonso es troba immers en la temporada del Campeonato el Mundo de Resistencia (WEC, per les seves sigles en anglès) en la qual ha aconseguit dues victòries en les dues carreres que ha disputat i la qual finalitza el 16 de juny de 2019.

L'asturià va fer el seu debut a Fórmula Uno a Minardi al 2001 i, després d'un any com a provador, es va convertir en pilot oficial de Renault en 2003, temporada en la qual va aconseguir el seu primer triomf (Gran Premi d'Hongria el 24 d'agost).

Els seus majors èxits van arribar en 2005 i 2006, en Renault, quan va aconseguir coronar-se com a bicampió del Món de F1 després d'imposar-se a Kimi Raikkonen i a l'heptacampió Michael Schumacher, fent història per a l'automobilisme espanyol.

En 2007 va viure el seu primer periple en McLaren, on va coincidir amb el llavors debutant anglès Lewis Hamilton, amb el qual va mantenir una relació manifestament millorable. En 2008 i 2009 va tornar a ser pilot en Renault abans de fitxar per Ferrari, escuderia on va militar les següents cinc temporades i on va aconseguir tres subcampionats (2010, 2012 i 2013).

En 2015 va tornar a McLaren que començava una nova etapa al costat d'Honda però durant tres anys el rendiment delmonoplaçano va estar a l'altura de l'esperat i Fernando Alonso va finalitzar el campionat del Món en les posicions 17º, 10º i 15º, respectivament.

Així, l'escuderia deWokingva decidir canviar a Renault com a motorista a la recerca d'una millora de rendiment però aquesta no ha estat tan gran com es preveia i l'asturià, després d'un gran cinquè lloc en la primera carrera a Austràlia, ocupa la novena posició mancant nou Grans Premis per al final de la temporada 2018 de Fórmula Uno.

tracking