Diari Més

Alfred i Guerrero pugen forts del filial per reforçar el primer equip

Els jugadors del Cambrils han fet un bon paper en la pretemporada amb els homes de Bartolo

Alfred Planas en una jugada del partit pel Trofeu Ciutat de Reus de la setmana passada.

Alfred i Guerrero pugen forts del filial per reforçar el primer equipOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alfred Planas i Adrián Guerrero han estat dues de les sorpreses de la gran pretemporada del CF Reus Deportiu d’aquest estiu. Guerrero venia de jugar amb el filial roig-i-negre i, Planas, era un dels nous fitxatges del CF Reus B Cambrils per aquesta temporada, però els dos han aprofitat els minuts que els ha anat donant Xavi Bartolo en els darrers partits amistosos.

Tot i la derrota contra el València Mestalla d’aquest diumenge, l’equip roig-i-negre ha tancat una molt bona pretemporada amb sis victòries contra el Peralada, el Lleida Esportiu, el CF Reus B Cambrils, el Cambrils UCF i contra el Girona, equip de la categoria reina. En aquesta pretemporada el Reus també ha obtingut un empat contra l’Espanyol B i una sola derrota, contra el València Mestalla.

Els reusencs arriben a l’inici de la competició oficial amb un total d’onze gols a favor i només dos en contra, i ha demostrat una gran cohesió i bona adaptació dels nous fitxatges. Entre els noms dels golejadors d’aquesta pretemporada hi destaquen Miguel Linares, que va aconseguir tres dianes, Ernest Forgas amb dos gols, i Shaq Moore, també amb dos gols. La pretemporada roig-i-negra tanca amb bons números i encara millors sensacions, ja que tot sembla indicar que l’equip tècnic de Xavi Bartolo podrà comptar amb una gran varietat de recursos que permetran respirar a l’equip tan en defensa com en atac.

Alfred Planas i Adrián Guerrero, els jugadors del filial, han mostrat bona cohesió amb la resta de l’equip i han contribuït al bon paper del Reus aquests dies, tots dos podrien tenir minuts en aquesta nova temporada que està a punt de començar.

Alfred Planas, nascut a Barcelona el 1996, va arribar a Reus procedent del Sant Andreu, després d’haver-se format a les categories inferiors de l’RCD Espanyol, i d’haver jugat amb el Málaga, així doncs, el jugador compta amb molta experiència a la Tercera Divisió i també amb bones estadístiques golejadores, és extrem dret i destaca per la seva velocitat, i per una gran versatilitat per jugar a l’atac, unes característiques que no s’allunyen gens de les necessitats dels roig-i-negres, que clarament necessiten més definició i agressivitat en l’aspecte ofensiu. Planas s’ha deixat veure jugant a l’atac aquests darrers dies, el jove del filial va ser l’autor del tercer gol de la generosa victòria roig-i-negra contra el Peralada i fins i tot, va sortir de titular en el partit contra el Girona a Reus.

Pel que fa a Adrián Guerrero, nascut a Blanes el 1998, ja havia entrenat ocasionalment amb el primer equip durant la temporada anterior. El seu talent s’ha deixat veure més en el terreny defensiu. Guerrero és un lateral esquerre natural però no té problemes per jugar de central i contribuir a la recuperació i distribució de pilotes al mig del camp. Es tracta d’un jugador que pot ser clau per donar descans als homes del mig del camp roig-i-negre en els moments més exigents de la temporada, i que podrà assumir un paper important en la defensa de l’equip del Baix Camp. Un factor que ha de servir a l’equip per seguir mantenint les bones estadístiques en aquesta temporada que està a punt de començar.

A punt per a la nova temporada

Encara queda feina per fer, i la pretemporada només ha estat una prova per veure el potencial d’aquest equip, però les bones sensacions que s’han pogut percebre en els amistosos de les últimes setmanes, no han de quedar marcades per la derrota d’aquest diumenge a Paterna contra el València Mestalla. Sembla que la ciutat de Reus comptarà enguany amb un equip competitiu, ferm en defensa i consistent en atac, si segueix treballant en aquest aspecte.

Una ofensiva que, tot sembla apuntar, que anirà liderada per una de les noves incorporacions, Miguel Linares, i que comptarà amb el potencial d’homes com Karim Yoda, Fran Carbia, Dejan Lekic i, també, el jove del filial Alfred Planas.

Així doncs, ara que el Reus ja se centra a fer un bon paper en l’arrencada de la Segona Divisió A, pot ser que Xavi Bartolo segueixi donant minuts a aquests dos homes del filial roig-i-negre i els permeti demostrar que són els reforços ideals que necessita l’equip tan en defensa com en atac, ja que la direcció esportiva del club no té previst realitzar cap més fitxatge.

El club segueix pendent de poder acabar de lligar els detalls de l’operació que ha d’aconseguir que el reusenc Isaac Cuenca, exjugador del FC Barcelona, i un home que s’ha format en diversos clubs de la lliga espanyola i d’Europa, es quedi definitivament a l’equip roig-i-negre. Un fet, que com ja va indicar l’entrenador Xavi Bartolo en la roda de premsa posterior al partit que va enfrontar el CF Reus Deportiu i el Girona pel Trofeu Ciutat de Reus la setmana passada, té al jugador molt il·lusionat. Isaac Cuenca ha disputat diversos minuts amb l’equip del Baix Camp i ha pogut comprovar la bona adaptació que tindria a la plantilla.

A més, Cuenca seria una gran incorporació per a l’equip pel que fa a l’atac, que és precisament l’aspecte que cal reforçar als homes de Bartolo de cara a la nova temporada.

El CF Reus arrencarà la lliga fora de casa el pròxim diumenge contra la Unión Deportiva Las Palmas, un partit que es disputarà a les deu de la nit. I el primer partit a casa dels roig-i-negres, es jugarà el dissabte, 25 d’agost, quan el CF Reus Deportiu rebrà el Real Zaragoza a l’Estadi Municipal, moment en què arrencarà la nova iniciativa del Reus en col·laboració amb entitats locals per apropar l’equip a la ciutat.

tracking