Un Reus que il·lusiona als seus venç el Girona de Primera per la mínima

Els roig-i-negres van oferir bones sensacions i van plantar cara a tot un equip de la categoria reina (1-0)

Miguel Linares celebra molt content el gol anotat, que li va servir al seu equip per fer-se amb el triomf.

Un Reus que il·lusiona als seus venç el Girona de Primera per la mínimaOlívia Molet

Finalment, el Trofeu Ciutat de Reus es va acabar quedant a casa gràcies al gol que Linares va marcar a la primera part davant un exigent Girona, que tot i que va intentar apoderar-se del control del partit i recuperar l’avantatge al marcador, no va poder fer diana, ni a la porteria de Badia, ni a la de Freixanet. Un partit que es va disputar davant de poc més de 2.000 espectadors, que tot i no omplir del tot les grades de l’Estadi Municipal, es van fer sentir animant durant gran part de l’enfrontament.

Es tractava del partit de presentació del CF Reus, contra tot un equip de Primera Divisió, un duel que es va disputar amb una asfixiant calor i amb aproximadament mitja entrada d’espectadors a l’Estadi Municipal de Reus.

Tot i que durant l’inici del partit no semblava haver-hi un dominador clar a banda d’alguns intents dels homes d’Eusebio per controlar el partit, va ser el Reus, de la mà de Linares qui es va avançar en el marcador al minut 15 de la primera part. Pocs minuts després, una aturada d’Edgar Badia va evitar el gol d’Aday a l’últim moment, que hauria significat l’empat del Girona.

A partir d’aquest moment, l’equip de Xavi Bartolo es va anar fent amb el domini del partit i va protagonitzar algunes ocasions clares, i fins i tot un gol anul·lat a Linares per una falta molt rigorosa sobre Alcalá quan faltaven poc més de deu minuts per la mitja part. Va ser poc després, al minut 41 de la primera part, que Stuani va veure la vermella directa per protestar i va deixar el seu equip amb un home menys durant més de 45 minuts.

La segona part del d’aquesta primera edició del Trofeu Ciutat de Reus va començar amb un clar domini dels roig-i-negres, que van tenir diverses ocasions per marcar el 2-0, gairebé totes elles protagonitzades per Linares. Com la que va tenir el Reus, després d’una gran jugada de Juan Domínguez i rematada de Linares al minut 55 de partit, que va poder rebutjar el porter del Girona, Gorka Iraizoz.

A partir del minut 15 de la segona part els d’Eusebio van recuperar lleugerament el control del partit, però tot i alguna ocasió del Girona, els blanc-i-vermells no van poder ni remuntar, ni igualar el gol de l’ex de l’Oviedo. Finalment, els de la capital del Baix Camp van acabar fent valer el gol de la primera part i enduent-se la primera edició d’aquest Trofeu Ciutat de Reus, una nova competició que va servir per mostrar als aficionats reusencs la bona sintonia entre els jugadors que ja vestien la samarreta roig-i-negra la temporada passada i les noves incorporacions.

Dels nous jugadors, va destacar especialment Miguel Linares, que semblava trobar sempre un lloc enmig de cada jugada d’atac dels homes de Xavi Bartolo, i que també es va deixar veure recuperant pilotes i ajudant al mig del camp. Precisament després del partit, l’entrenador roig-i-negre va destacar la bona sintonia que s’havia vist al camp entre la plantilla de la temporada passada i les noves incorporacions, i va remarcar que al CF Reus l’espera un futur prometedor si segueix treballant tan bé en defensa i aconsegueix augmentar el rendiment de l’equip a l’atac.

Precisament, Bartolo va comentar que la direcció esportiva del club no té previst incorporar més jugadors en aquesta posició, ja que Linares, Yoda i Fran Carbia, i també Isaac Cuenca si s’acaba quedant, cobreixen les seves expectatives. L’única part negativa de l’enfrontament amb el Girona que va destacar l’entrenador, va ser l’actitud de l’equip en alguns moments de la segona part, quan els del Baix Camp es trobaven tant en superioritat numèrica com en avantatge en el marcador davant l’equip d’Eusebio. Tot i això, el tècnic es va mostrar satisfet amb el paper de tota la plantilla i la bona cohesió de l’equip.

Bona pretemporada

El bon funcionament de la plantilla i la seva fortalesa en la defensa ja s’havien deixat veure aquesta pretemporada, ja que el CF Reus no ha encaixat cap gol en els diversos partits que ha disputat aquest estiu per donar rodatge a la nova plantilla.

Així doncs, el Reus es va mostrar amb un projecte molt engrescador a casa seva i davant dels aficionats roig-i-negres que van assistir al partit, que tot i que no van omplir les grades de l’estadi, van animar l’equip durant bona part del partit. Ara a l’equip li queda acabar de polir aquests aspectes, i ho farà en els entrenaments que li queden pendents des d’ara i fins a l’inici de la competició oficial, que en un enfrontament com a visitant al camp de la Unión Deportiva Las Palmas el pròxim diumenge, 19 d’agost.

Reus. Edgar Badia (Pol Freixanet, 45’), Bastos (Shaq Moore, 75’), Catena (Àlex Carbonell, 75’), Mikel Villanueva (Jesús Olmo, 64’), Herrera (Tito, 75’), Vitor Silva, Gus Ledes (Yoda, 45’), Juan Domínguez (Pol, 83’), Alfred Planas (Mario Ortiz, 45’), Fran Carbia (Isaac Cuenca, 45’) i Linares (Lekic, 75’).

Girona. Gorka Iraizoz, Eric Montes, Bernardo (Borja, 78’), Alcalá, Aday Benítez (Juanpe, 78’), Giorgi (Timor, 78’), Pere Pons, Mojica (Pedrito, 45’), Aleix Garcia (Granell, 78’), Stuani i Soni (Lozano, 64’).

Gols. 1-0, linares (15’).

Àrbitre. Saúl Ais Reig (valencià). Va mostrar la targeta groga al visitant Timor. Va expulsar el visitant Stuani amb targeta vermella (41’).

incidències. l’Estadi Municipal de Reus va acollir 2.048 espectadors.